www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

O Βασίλης Κορκίδης για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης!



Τα μεσοπρόθεσμα φορολογικά μέτρα άλλαξαν, αλλά προς το χειρότερο και το πιο άδικο. Τελικά, τα διαφορετικά σενάρια των τελευταίων ημερών ενοποιήθηκαν όλα μαζί σε ένα, με ταυτόχρονη επιβολή έκτακτης εισφοράς, μείωσης του αφορολόγητου και ειδικού τέλους επιτηδεύματος.
Για άλλη μια φορά, χωρίς κανένα ενδοιασμό, επιβαρύνονται οι ίδιοι και «φοροτιμωρούνται» μέχρι εξόντωσης και πάλι οι συνεπείς μικρομεσαίοι. Είναι πλέον θέμα χρόνου υπό το βάρος της νέας αλόγιστης φοροεπιδρομής, η αγορά να βουλιάξει βαθύτερα στη λάσπη της ύφεσης.
Καμία ερμηνεία και κριτική δεν μπορεί να υποστηρίξει τη «φορο-λογική» του μεσοπρόθεσμου, το οποίο δεν υπολογίζει τις επιπτώσεις στην επιδείνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης, δεν συνδέει τις προβλέψεις του με τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας και θετικής προοπτικής για το μέλλον.
Η μόνη αποδεκτή εξήγηση είναι ότι η χώρα μας εκβιάζεται προκλητικά, από τους «εταίρους» μας, χωρίς κανένα περιθώριο παρέμβασης και καμιά απολύτως δυνατότητα διαπραγμάτευσης των όρων. Δυστυχώς, στους ανθρώπους της αγοράς είναι ήδη γνωστό και εμφανές ότι η εφαρμογή και η αποδοτικότητα των νέων μέτρων οδηγούν τη χώρα μας με μαθηματική ακρίβεια σε νέα αποτυχία.
Η ΕΣΕΕ προειδοποιεί το οικονομικό επιτελείο για την αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, δεδομένης της άθλιας κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά, επισημαίνει ότι οι εκτιμήσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται το μεσοπρόθεσμο είναι αμφισβητούμενες και θεωρεί συνολικά το πρόγραμμα αναξιόπιστο εν τη γενέσει του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου