www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πέντε έργα θα υλοποιηθούν στη Θεσσαλία, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.



Πέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων επτακοσίων χιλιάδων ευρώ περίπου, στους τομείς των υποδομών εκπαίδευσης και πολιτισμού θα υλοποιηθούν στη Θεσσαλία, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης, στον Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Θεσσαλίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013, των εξής έργων:
Για τον τομέα των υποδομών εκπαίδευσης:
- «3ο Διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Σκιάθου στο Δήμο Σκιάθου», προϋπολογισμού 852.000 ευρώ. Πρόκειται για την κατασκευή ενός ισόγειου κτίσματος με το σύστημα της προκατασκευής στον οικισμό Σκιάθου. Το κτίριο θα περιλαμβάνει είσοδο με πολυδύναμο χώρο, 2 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής, λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο και αποθήκες. Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων του νησιού.
-«1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς Νομού Μαγνησίας & προσθήκη 12ου Νηπιαγωγείου στο χώρο του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου», προϋπολογισμού 821.394 ευρώ. Τα συγκεκριμένα έργα αφορούν στην κατασκευή δύο νέων στατικά ανεξάρτητων και σύγχρονων κτιρίων τα οποία θα περιλαμβάνουν πέντε συνολικά αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής και από ένα γραφείο νηπιαγωγών, κουζίνα και λεβητοστάσιο.

Για τον τομέα των πολιτιστικών υποδομών:
- «Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη Ακρόπολης και τμημάτων οχύρωσης πόλης αρχαίας Φαρσάλου», προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν καθαιρέσεις, ανακτήσεις, αποκαταστάσεις & μικροστερεώσεις των λιθοδομών στο αρχαίο τείχος και στην αρχαία δεξαμενή σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εξασφαλιστεί η απολύτως αναγκαία στατική επάρκεια των αρχαιοτήτων και η προστασία του εξωτερικού κελύφους τους. Στόχος είναι να παραδοθούν αυτόνομοι αρχαιολογικοί επισκέψιμοι χώροι που να συνδέονται μέσω ενός αρχαιολογικού περιπάτου που θα ξεκινά από το κέντρο των Φαρσάλων και θα καταλήγει στην ακρόπολη.
-«Συντήρηση και αποκατάσταση Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρινίτσας Πηλίου», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Η πράξη αφορά σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ναού του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου ο οποίος έχει κηρυχθεί ως Ιστορικό Διατηρητέο μνημείο. Εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για την προστασία και ανάδειξη των βυζαντινών μνημείων που διαθέτει σε αφθονία η περιοχή της Θεσσαλίας και αναμένεται να έχει ευνοϊκή επίδραση στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου