www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στη Φθιώτιδα η Φλόγα της Ελπίδας
















Χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Λαμιέων Κώστα Μουστάκα κατά την τελετή υποδοχής της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στην Λαμία την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, υποδέχεται σήμερα η Λαμία, την «Φλόγα της Ελπίδας» στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στην Πλατεία Ελυθερίας .
Η «Φλόγα της Ελπίδας» που ξεκίνησε από τον Ιερό Λόφο της Πνύκας και θα διασχίσει χωρισμένη σε 3 διαδρομές πλήθος πόλεων μεταφέροντας εντός και εκτός Ελλάδας το μήνυμα των Αγώνων για να καταλήξει στην Αθήνα που θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011.
Τους μοναδικούς αγώνες στον κόσμο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι Νικητές.
Νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους.Νικητές στον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους.Νικητές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων.
Η «Φλόγα της Ελπίδας» που άναψε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας, για να φωτίσει ολόκληρη την οικουμένη με πανανθρώπινες αξίες και να μεταδώσει την προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο και να μεταδώσει τα μηνύματα της Συναδέλφωσης, του Πολιτισμού και του «Ευ Αγωνίζεσθαι», σήμερα βρίσκεται στην πόλη μας.
Η Λαμία, υποδέχεται την «Φλόγα της Ελπίδας», της Δικαιοσύνης, του Αγώνα, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού.
Υποδεχόμαστε τη «Φλόγα της Ελπίδας» στη Λαμία, περιοχή Μύθων και Πολιτισμού, περιοχή των Αμφικτιονιών, των Θερμοπυλών, του Διάκου, της ιστορικής συνέχειας.
Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο, γεννήθηκε η Αμφικτυονική ιδέα.
Η Αμφικτιονική ιδέα, ο τρόπος συμβίωσης φυλών και λαών, η απάντηση του Πολιτισμού στην βαρβαρότητα, η επιβολή του μυαλού πάνω στο ένστικτο που εκφράστηκε με την δημιουργία της πρώτης, της αρχαιότερης Αμφικτιονίας.
Η «πυλαία» Αμφικτιονία ή Αμφικτιονία των Θερμοπυλών που δημιουργήθηκε με κέντρο τον ναό της Δήμητρας στην Αρχαία Ανθήλη γεννήθηκε σ’ αυτά τα χώματα, στα ίδια που ζούμε κι εμείς σήμερα, εμείς οι απόγονοι τους που κινούμαστε στον ίδιο χώρο όπου εκείνοι έβαλαν κανόνες στις σχέσεις των πόλεων βάζοντας τα θεμέλια των Ολυμπιακών Αγώνων, του Οργανισμού Ενωμένων Εθνών και της Ενωμένης Ευρώπης.
Σήμερα η Λαμία, φάρος Πολιτισμού, Γραμμάτων και Ελευθερίας, υποδέχεται την «Φλόγα της Ελπίδας».
Η Φωτιά, η Φλόγα, το Φως , αποτελούν το Ιερό σύμβολο της δημιουργίας του Κόσμου. Αυτό το Φως, είναι εδώ σήμερα για να μεταδώσει τις αξίες της προαιώνιας αγωνιστικής διάθεσης.
Με συγκίνηση, ως Αντιδήμαρχος της πόλης της Λαμίας μαζί με όλους εσάς, υποδεχόμαστε την «Φλόγα της Ελπίδας» στο κέντρο της πόλης μας.
Από το βήμα αυτό, απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους τους λαούς του κόσμου και στέλνουμε το μήνυμα της Ειρήνης, της Ελπίδας και της Δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου