www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση από το Δήμο Λαμιέων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ




Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, στο στάδιο των ανακοινώσεων με αφορμή την ένταξη του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία να σας ανακοινώσω την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ, ενός ακόμη έργου που σχεδιάσαμε από τα τέλη του περασμένου έτους προϋπολογισμού 255.000 Ευρώ με τίτλο: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.
Το έργο αυτό αποτελεί μια παρέμβαση στην υφιστάμενη κυκλοφοριακή κατάσταση της πόλης μας και αναμένεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην καθημερινή μετακίνηση των πολιτών καλύπτοντας επιγραμματικά τις εξής λειτουργικές ανάγκες :

i) διαχείριση των κυκλοφοριακών συνθηκών του οδικού δικτύου. Παρέχονται οι απαραίτητες διαχειριστικές λειτουργίες για την επιτήρηση και παρακολούθηση των κυκλοφοριακών συνθηκών με δυνατότητες προβολής συμβάντων που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των οδών.

ii) βραχύ-μέσοπρόθεσμη πρόβλεψη των κυκλοφοριακών συνθηκών. Θα παρέχεται η λειτουργία πρόβλεψης κυκλοφοριακών συνθηκών έτσι ώστε οι χρήστες του συστήματος να γνωρίζουν τις προβλεπόμενες συνθήκες για μέγιστο χρονικό διάστημα μίας (1) ώρας

iii) πληροφόρηση για τις καιρικές συνθήκες στο ορεινό δίκτυο του Δήμου με στοιχεία για τον καιρό, ατυχήματα και καθυστερήσεις

iv) ενημέρωση των χρηστών σχετικά με τις επικρατούσες και προβλεπόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης μας.

Το έργο αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες διάχυσης πληροφορίας όπως Web (διαδίκτυο), μηνύματα SMS, πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, πινακίδες τύπου easyway. Το κύριο βάρος της διάχυσης μετατοπίζεται από το παραδοσιακό PC, σε φορητές συσκευές και κυρίως στα σύγχρονα κινητά και στους υπολογιστές τύπου tablets οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν σημαντικές ανακατατάξεις στην αγορά και στις συνήθειες των χρηστών. Το σύνολο των εφαρμογών της πράξης θα είναι προσβάσιμες μέσω H/Y αλλά και κινητών συσκευών. Ειδικότερα για τις φορητές συσκευές προκρίνεται η χρήση εφαρμογών που θα “τρέχουν” μέσω GPRS όσο και η χρήση SMS. Σημειώνουμε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη χρήσης του συστήματος από ΑΜεΑ, χρησιμοποιώντας διεθνή και αναγνωρισμένα πρότυπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου