www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μήνυμα Σταϊκούρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών



Η 26η Ιουνίου, έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους». Αποτελεί ημέρα ιδιαίτερου προβληματισμού και ταυτόχρονα ευκαιρία ανάδειξης της επιτακτικής ανάγκης για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.
Η χρήση και διακίνηση των ναρκωτικών είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των τελευταίων κυρίως δεκαετιών, με έντονες κοινωνικές, ανθρωπιστικές και οικονομικές διαστάσεις. Τα ναρκωτικά αποτελούν πλέον μάστιγα της εποχής μας, που πλήττει και διακυβεύει τη συνοχή της κοινωνίας και την εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας. Στη χώρα μας, πλήττονται κυρίως οι νεαρές ηλικίες και όπως δείχνουν τελευταίες έρευνες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας, η ηλικία έναρξης της χρήσης μειώνεται συνεχώς. Σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΘΕΑ, η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης ουσιών εντοπίζεται στα 15 έτη, ενώ η χρήση συνδέεται άμεσα με τη διακοπή του σχολείου (20% των χρηστών) και με την ανεργία (60 % των χρηστών).
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αποτελεί χρέος της Πολιτείας η στοχευμένη δράση, οι αποφασιστικοί έλεγχοι, η ισχυρή βούληση και η συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς. Παράλληλα, με τις δράσεις της Πολιτείας, απαιτείται από όλους μας ευαισθητοποίηση, συστράτευση και συλλογική προσπάθεια. Κοινή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί η μετάβαση από την καταστολή στην πρόληψη, από τον στιγματισμό στην επανένταξη, από το θάνατο στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου