www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Στις εργασίες του Δικτύου Πάφος - Αδελφοποιημένων Πόλεων Ελλάδας συμμετείχε ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς



Στις εργασίες του Δικτύου Πάφος - Αδελφοποιημένων Πόλεων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτή Κατακλυσμού 2011» που διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου από το Σάββατο 11 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011 συμμετείχε ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς .



Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαμιέων, στην σύσκεψη των μελών του Δικτύου Πάφος - Αδελφοποιημένες Πόλεις Ελλάδας, ως ο αρχαιότερος Δήμαρχος του Δικτύου, ανέφερε μεταξύ των άλλων :
«Κύριοι Βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι Πρόεδροι των Επιτροπών του Δήμου Πάφου, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παφίτισες & Παφίτες.
Είναι μεγάλη η χαρά μας που είμαστε σήμερα εδώ στην όμορφη Πάφο για να γιορτάσουμε μαζί σας και να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου για τον Κατακλυσμό.
Είναι μεγάλη η χαρά μας, γιατί χρόνο με το χρόνο, σε κάθε νέα επίσκεψη μας, βλέπουμε την αδελφή πόλη της Πάφου να προοδεύει με γρήγορους ρυθμούς και να αποκτά υπερσύγχρονες υποδομές που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες της αλλά και τον ρόλο της στο εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Αισθάνομαι την ανάγκη εκ μέρους όλων των Δημάρχων του Δικτύου Πάφου Αδελφών Πόλεων της Ελλάδος, να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την υποδειγματική Κυπριακή φιλοξενία, μία φιλοξενία που αντανακλά τις στενές αδελφικές σχέσεις που η Καλαμαριά, η Κέρκυρα, η Λαμία, η Μυτιλήνη, η Πρέβεζα και η Πάφος, έχουν αναπτύξει 15 χρόνια τώρα με τη σύσταση αυτού του Δικτύου των Αδελφοποιημένων πόλεων.
Η Καλαμαριά, η Κέρκυρα, η Λαμία, η Μυτιλήνη, η Πρέβεζα και η Πάφος, 15 χρόνια συμπορευόμαστε στην ιστορική μας πορεία και εδώ και 7 χρόνια στην Ευρωπαϊκή μας πορεία. Είναι το μακροβιότερο Εθνικό και Ευρωπαϊκό δίκτυο και δεν είναι τυχαίο γιατί η έννοια της αδελφοποίησης των πόλεων, δεν έμεινε σε μία τυπική διαδικασία ανταλλαγής αντιπροσωπειών αλλά βρήκε την ουσία, βρήκε την πραγματική της διάσταση και το νόημα αφού περνάει στους πολίτες μας και τη νεολαία μας, στηριγμένη στην κοινή καταγωγή και γλώσσα μας, στον κοινό μας πολιτισμό και τη θρησκεία, στην κοινή αγωνία για το αύριο της Κύπρου και της Ελλάδας, στην κοινή μας επιδίωξη για μία Κύπρο Ελεύθερη, ενιαία με δυναμικό ρόλο στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Γι’ αυτό το δίκτυο είναι 15 χρόνια ζωντανό και δραστήριο και γι’ αυτό και στη σημερινή συνεδρίαση μας ομόφωνα αποφασίζουμε:
1) Τη συνέχιση της ύπαρξης και της πορείας του δικτύου μας, με ευθύνη των Δήμων
2) Την καταγραφή σε μορφή λευκώματος όλων των εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που κάναμε και πήραμε τα τελευταία χρόνια για να στηρίξουμε την Εθνική Κυπριακή υπόθεση
3) Τη λήψη μέτρων για αλληλοϋποστήριξη των Δήμων μας για έξοδο από την οικονομική κρίση
4) Την ομόφωνη στήριξη στο αίτημα της Πάφου να είναι αυτή η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017. Γιατί η Πάφος, έχει ένδοξη ιστορία και δημιουργικό παρόν και ελπιδοφόρο αύριο. Γιατί η Πάφος μπορεί να ανταποκριθεί και στις πιο αυστηρές απαιτήσεις και να εκπροσωπεί επάξια την Κύπρο μας και την Ευρώπη ως Πολιτιστική της Πρωτεύουσα.
Σας υποσχόμαστε, ότι με μπροστάρη το Δήμο της Πάφου, όλοι μας θα συστρατευτούμε σ΄ αυτή την ωραία προσπάθεια .
Εύχομαι εκ μέρους όλων των Δημάρχων Χρόνια πολλά με υγεία και πρόοδο στο λαό της Αγαπημένης μας Πάφου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου