www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το ναυάγιο του Περιφερειακού Συμβουλίου...



Με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι εκλεγμένοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Σ η μ ε ι ώ ν ο υ ν :
Α. ΟΙ αντιδράσεις του λαού είναι δικαιολογημένες όταν το μνημόνιο και η ενδιάμεση συμφωνία έχουν πλήξει καίρια τα εισοδήματα του, κάνοντας την ζωή του κάθε μέρα δυσκολότερη.
Β. Δικαιολογημένα ήθελαν να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο συνεδρίασης του, τα σοβαρά ζητήματα που προέβαλαν.
· Το ζήτημα της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, σαν συνέπεια των πολιτικών που ακολουθούνται για να ικανοποιηθούν τα μονοπώλια, η Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.
· Οι απαράδεκτες και αδικαιολόγητες απολύσεις στο Δήμο Μεσσαπίων
· Η κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία.
Γ. Κακώς αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να μην συζητηθούν αυτά τα ζητήματα πριν την προβλεπόμενη ημερήσια διάταξη, εφόσον η πλειοψηφία είχε δεσμευτεί να τα συζητήσει μετά. Μια τέτοια διαφορά απόψεων στην διαδικασία δεν έπρεπε να οδηγήσει την πλειοψηφία στην απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης.
Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και όταν ακόμα κάποιοι με ακραίες φράσεις απαξίωναν το πολιτικό σύστημα και τα Κόμματα.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στους εργαζόμενους της περιοχής για να υπογραμμίσει :
· Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τον ρόλο του Περιφερειακού Συμβούλιου, που προσδιορίζεται από τον αντιδραστικό- αντιλαϊκό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
· Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά τον συσχετισμό των δυνάμεων σ’ αυτό. Την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων υιοθετώντας και εφαρμόζοντας αντιλαϊκές πολιτικές.
· Οι εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους τον δρόμο της αντίστασης και της πάλης. Για να διασφαλίσουν τις κατακτήσεις τους και να διεκδικήσουν όσα χρειάζονται και δικαιούνται.
Οι αγώνες δεν ανακαλύφθηκαν σήμερα και φυσικά δεν μπορεί να έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα χωρίς πολιτικό προσανατολισμό και σχέδιο.
Πρέπει να οδηγούν στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και φυσικά να ανοίγουν την προοπτική μιας άλλης εξουσίας που θα υποστηρίζει σταθερά και μόνιμα τους εργάτες και όχι την πλουτοκρατία και τα μονοπώλια.

Με αυτές τις σκέψεις καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να συνταιριάξουν τα βήματα τους με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της ΟΓΕ.
Τους καλούμε να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.



ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου