www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ευρωπαϊκή μέρα Μουσικής στην Αλίαρτο ‏- Κέντρο Ελικώνας



Το Σάββατο 18 Ιουνίου και ώρα 20:30, η Ξερόβρυση Θεσπιών ανοίγει τις πύλες της. Τοπικά μουσικά σχήματα από Αλίαρτο, Βάγια και Θεσπιές θα δώσουν το δικό τους παρών στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, την οποία διοργανώνει το Κέντρο Ελικώνας με το Δίκτυο Πόλεων της Ευρώπης Μ.Ε.Σ.Ο. και στηρίζει ο Δήμος Αλιάρτου. Για το Κέντρο Ελικώνας πέρα από γιορτή με όλα τα επακόλουθα μιας γιορτής, έχει και τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά, είναι η άλλη πρόταση. Η δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων και η προβολή της δουλειάς τους είναι από τα πρωταρχικά στοιχεία για το Κέντρο, είναι ότι στο άθροισμά του προσδιορίζεται ως πολιτισμός.

Η επιλογή τοπικών μουσικών σχημάτων δεν είναι επιλογή χαμηλού κόστους λόγο των οικονομικών συγκυριών αλλά συνειδητή επιλογή και η ουσία της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, για την ανάδειξη νέων δημιουργών και ταλέντων. Γι’ αυτό σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια των συγχωριανών και των φίλων σας. Η είσοδος είναι ελεύθερη,
η παράσταση όμως δεν τελειώνει με τους φίλου σας, έχουμε και εμείς καλέσει τους δικούς μας φίλους από τη μακρινή Κρήτη. Το πρόγραμμα στην Ξερόβρυση θα κλείσουν γ πρώτη οι «Γιάλα». Μαζί τους η Εύα Ψυλλάκη σε ανεπανάληπτα ριζίτικα τραγούδια. Τα ριζίτικα είναι από τα πλέον παραδοσιακά αλλά και ανατρεπτικά τραγούδια της Κρήτης. Αύριο Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 21:00, ο φιλόξενος χώρος των Κήπων Αλιάρτου, τον οποίο στοχεύουμε να κάνουμε πολιτιστικό κέντρο της Βοιωτίας, θα φιλοξενήσει τον Κώστα Γανωτή και την Λυδία Στεφάνου σε μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Καβάφη, της Κικής Δημουλά και σε ανεπανάληπτες μουσικές συνθέσεις του Κώστα Γανωτή. Παράληψή μου ο Κώστας και η Λυδία θα είναι και στην Ξερόβρυση σε ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, μελοποιημένης ποίησης, από αυτό της Αλιάρτου.Εναλλακτική παραδοσιακή μουσική από τους «Βόμβους». Ο βόμβος στην ορολογία του ήχου είναι ο θόρυβος. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για θόρυβο αλλά για μια εκπληκτική ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών με πειραγμένη λίγο την μουσική υπόκρουση, αλλά άψογα ενταγμένη στο ΝΕΟ.
Οι Midnight Shift, ένα νεανικό μουσικό σχήμα σε γνώριμες ρόκ διασκευές, θα αλλάξουν το ηχόχρωμα. Το πρόγραμμα θα κλείσει με το μουσικό σχήμα «στους δρόμους του ΧΟΥΖάΝ». Ένα μικτό Βοιωτικό σχήμα, σε τραγούδια των αλησμόνητων Ρασούλη, Παπάζογλου, πολλών νέων δημιουργών και δικά τους τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου