www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η «Φλόγα της Ελπίδας» την Κυριακή στη Λαμία



Από τις 25 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα, 7.500 Αθλητές Special Olympics από 185 χώρες θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα στους ΧΙΙΙ Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της το 1990, ενέκρινε τη διάθεση του Ολυμπιακού κατόπτρου στα Special Olympics Ελλάς για την Αφή της «Φλόγας της Ελπίδας».
Η Αφή της «Φλόγας της Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 9 Ιουνίου στον Ιερό Λόφο της Πνύκας, άναψε με κάτοπτρο απευθείας από τον ήλιο, όπως ακριβώς στην Αρχαία Ολυμπία, για να φωτίσει ολόκληρη την οικουμένη με πανανθρώπινες αξίες και να μεταδώσει την προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο.
Η τελετή της αφής και της παράδοσης της φλόγας, πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics κου Τίμοθι Σράιβερ Κένεντι, εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων υψηλών προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αμέσως μετά, η διεθνής ομάδα των Λαμπαδηδρόμων ξεκίνησε το ταξίδι της, περνώντας αρχικά μπροστά από την Ακρόπολη, το Θέατρο Ηρώδoυ του Αττικού, το Μουσείο της Ακρόπολης, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, τη Βουλή των Ελλήνων και στη συνέχεια στο Ζάππειο Μέγαρο.
Σήμερα το πρωί 10 Ιουνίου, οι Λαμπαδηδρόμοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και το ταξίδι ξεκίνησε. Η «Φλόγα της Ελπίδας» αφού ταξιδεύσει στις πέντε Ηπείρους μεταφέροντας το μήνυμα των Αγώνων επιστρέφει στην Αθήνα, για να ανάψει στις 25 Ιουνίου 2011 τον βωμό στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και να σημάνει την επίσημη Έναρξη των Αγώνων.
Κατά το παραδοσιακό τυπικό των Special Olympics, τη Φλόγα πρόκειται να μεταφέρουν μέλη της ομάδας LETR, ήτοι αθλητές Special Olympics, και 150 λαμπαδηδρόμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκπροσωπώντας τη χώρα τους, λειτουργούν ως "Φρουροί της Φλόγας της Ελπίδας".
H πρώτη διαδρομή ξεκινά από την Αθήνα και αφού διασχίσει την Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά των Σποράδων, θα φτάσει στο συνοριακό σταθμό των Καστανιών την 20η Ιουνίου, για να κατευθυνθεί προς την Κωνσταντινούπολη. Κατά τη δεκαήμερη αυτή πορεία της, η «Φλόγα της Ελπίδας» θα περάσει συνολικά από 40 πόλεις της Ελλάδας, όπου θα την υποδεχθούν οι τοπικές αρχές με διάφορες τελετές. Στην Κωνσταντινούπολη, το σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας, τα Special Olympics Τουρκίας ετοιμάζουν ένα θερμό καλωσόρισμα στη Φλόγα, η οποία θα περάσει από τις σημαντικότερες γειτονιές και τα μνημεία της πόλης (την Πλατεία Ταξίμ, τη Γέφυρα του Γαλατά, τον Ναό της Αγίας Σοφίας, το Μπλε Τζαμί κ.λπ.), ενώ την επόμενη μέρα τη Φλόγα θα υποδεχθεί στο Πατριαρχείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.
Η δεύτερη διαδρομή θα διασχίσει όλη τη Δυτική Ελλάδα μέχρι τα δυτικά σύνορα της χώρας, τα Ιόνια Νησιά και την Πελοπόννησο, όπου θα περάσει από την Αρχαία Ολυμπία, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διαδρομή αυτή η Φλόγα της Ελπίδας θα περάσει από 64 πόλεις σε 13 ημέρες.
Η τρίτη διαδρομή θα αναχωρήσει για την Κύπρο. Στην Κύπρο, οι Λαμπαδηδρόμοι θα περάσουν δύο ολόκληρες μέρες, διαδίδοντας το μήνυμα της Φλόγας σε όλες τις πόλεις του νησιού (την Πάφο, την Λεμεσό, την Λάρνακα, τη Λευκωσία κ.α.) φιλοξενούμενη από τα Special Olympics Κύπρου. Από εκεί θα κατευθυνθούν μέσω Αθήνας στα ελληνικά νησιά. Σε χρονικό διάστημα 10 ημερών, η «Φλόγα της Ελπίδας» θα επισκεφθεί περισσότερες από 30 πόλεις. Στις 21 Ιουνίου, η ομάδα αυτή θα επισκεφθεί το νησί της Ρόδου, όπου θα φιλοξενούνται ήδη 15 Διεθνείς Αποστολές Αθλητών Special Olympics, στο πλαίσιο του προγράμματος Πόλις – Αμφιτρύων. Εκεί, η Φλόγα, αφού περάσει από τους χώρους φιλοξενίας των αθλητών, θα κατευθυνθεί προς την Λίνδο, όπου θα λάβει χώρα μία ειδική τελετή υποδοχής. Το απόγευμα της 23ης Ιουνίου, οι Λαμπαδηδρόμοι θα περάσουν μπροστά από σημαντικές τοποθεσίες της πόλης της Ρόδου, όπως το Δημαρχείο και την Παλιά Πόλη για να καταλήξει στο Κάστρο των Ιπποτών, όπου θα πραγματοποιηθεί μία μεγαλειώδης τελετή μπροστά στα μάτια των περισσότερων αθλητών και επίσημων των Special Olympics, που θα παρίστανται εκεί, ειδικά για το γεγονός αυτό.

Την 24η Ιουνίου, όλες οι ομάδες της Διεθνούς Λαμπαδηδρομίας θα επανενωθούν στην Αθήνα και θα τρέξουν μπροστά από τα κέντρα φιλοξενίας των αθλητών, όπου θα λάβουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις. Στις 18:30 η Φλόγα της Ελπίδας θα φτάσει στην Ακρόπολη, όπου θα διανυκτερεύσει μπροστά στο Ερεχθείο, φρουρούμενη τιμητικά από την Προεδρική Φρουρά.

Την 25η Ιουνίου, την ημέρα της Τελετής Έναρξης, οι Λαμπαδηδρόμοι θα περάσουν από το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθεί ο Δήμαρχος Αθηναίων και έπειτα, αφού περάσουν από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, θα καταλήξουν στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου η δάδα θα ανάψει τον βωμό σηματοδοτώντας επίσημα την Έναρξη των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Μεταξύ των Ελληνικών πόλεων που θα υποδεχθούν τη «Φλόγα της Ελπίδας» είναι και η πόλη της Λαμίας την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011, όπου ο Δήμος Λαμιέων, έχει προετοιμάσει την τελετή υποδοχής στην Πλατεία Ελευθερίας ώρα 12:45μ.μ.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η φλόγα στην πόλη μας έχει ως εξής:
· Ώρα 12:00 το μεσημέρι, Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών (Μνημείο Λεωνίδα)
· Ώρα 12:30μμ, είσοδος της φλόγας στην πόλη από την οδό Παπαποστόλου, οδό Όθωνος, πλ. Λαού, οδός Απ.Κουνούπη, πλ.Ελευθερίας.
· Ώρα 12:45μμ Έναρξη Τελετής Υποδοχής
· Ώρα 13:30μμ Λήξη Τελετής, αναχώρηση της φλόγας από πλ.Ελευθερίας, οδός Διάκου, πλ.Διάκου, οδός Καραγιαννοπούλου, πλ.Πάρκου, οδός Καποδιστρίου, οδός Παπαποστόλου.






ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών (Τμήμα Β΄, Γραφείο Οδοποιίας) του Δήμου Λαμιέων, σας ενημερώνει ότι, στα πλαίσια της εργολαβίας: «Διαμόρφωση Κόμβου Κύπρου και Μεγ.Αλεξάνδρου» θα πραγματοποιηθούν εργασίες για αποκατάσταση, στην οδό Ιουστινιανού, (από οδό Αθηνών έως οδό Κύπρου ), και στην διασταύρωση των οδών Κύπρου και Βασιλικών, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011.

Για την υλοποίηση των εργασιών απαιτείται, η διακοπή κυκλοφορίας:
α)της οδού Ιουστινιανού και του βορείου τμήματος της οδού Βασιλικών (προς Καρπενήσι) και
β) στην οδό Κύπρου για το τμήμα από την οδό Βασιλικών προς την οδό Θερμοπυλών και μόνο για το ρεύμα προς οδό Θερμοπυλών.

Παρακαλούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία των δημοτών που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη οδό για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου