www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης:'' Δεν πληρώνω...δεν πληρώνω''




Συντάχθηκε από την Δώρα Γεωργούλα
Η δεύτερη παράσταση της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, θα παρουσιάσει το έργο του Ιταλού συγγραφέα Ντάριο Φο «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό θεατρικό έργο του Ντάριο Φο, απόρροια των κινημάτων διαμαρτυρίας της δεκαετίας του ΄70. Είναι μια κωμωδία με γρήγορους ρυθμούς.
Oι γυναίκες στο Μιλάνο αποφασίζουν να μην πληρώνουν τις αυξημένες τιμές των προϊόντων εξακολουθώντας να αγοράζουν σύμφωνα με τις παλιές τιμές. Επεμβαίνει η αστυνομία και η ιστορία εξελίσσεται σε χάος. Οι γυναίκες αρνούνται εντελώς να πληρώσουν και αρπάζουν τρόφιμα και πακέτα, κονσέρβες κι ότι άλλο βρίσκουν. Αρχίζει ένας κύκλος απίθανων παρεξηγήσεων και ιλαροτραγικών επεισοδίων με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν και οι άντρες…. Στη σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία το «Δεν πληρώνω…δεν πληρώνω» έχει γίνει στάση ζωής, εμπνέοντας ένα αυθόρμητο κίνημα συμπολιτών μας, το οποίο εκφράζεται μέσα από την ανυπακοή και τη δράση και που ασχολείται με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, την οικονομική κρίση και την επανάσταση των απλών ανθρώπων. Ένα έργο που στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το έργο θα ανεβεί σε μετάφραση Σωτήρη Βερελή, σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια Θανάση Μιχαηλίδη, σκηνικά Βασίλη Ευσταθίου, κοστούμια Κίτσας Δρόσου, φωτισμούς Γιώργου Καλτσά. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά) Γιώτα Νάτσιου, Αριέττα Παπαϊωάννου, Αντωνία Πέϊου, Βούλα Ρήγα, Απόστολος Ρούσκας, Σωτήρης Χατζηαγόρου.

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 2 Ιουνίου στις 9 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Παραστάσεις θα δοθούν στις 3, 4 και 5 Ιουνίου στις 9 μ.μ. Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του θεάτρου, Υψηλάντου 17. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Πηγή http://www.lamiastar.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου