www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Και μέσω ΚΕΠ η χορήγηση αδειών ίδρυσης Ωδείων, Μουσικών σχολών



Η διοικητική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Ωδείων, Μουσικών σχολών και παραρτημάτων αυτών), μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας συμπληρώνεται ειδικό έντυπο αίτησης, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Προβλέπεται επίσης η απλούστευση των διαδικασιών συγκέντρωσης δικαιολογητικών για τη χορήγηση αδειών, όπως η δυνατότητα του ενδιαφερομένου να καταθέτει αντί πιστοποιητικού Δήμου ή Κοινότητας φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Εξάλλου, στη θέση του πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει νόμιμα απαλλαγεί απ’ αυτές.
Ακόμη, στη θέση του πιστοποιητικού της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι «απολαμβάνει τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα του πολίτη κράτους-μέλους της ΕΕ, δεν τελεί υπό απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη και δεν έχει παραπεμφθεί σε ποινική δίωξη για πλημμέλημα ή κακούργημα με απευθείας κλήση ή βούλευμα την τελευταία πενταετία και δεν έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη από την εισαγγελική αρχή του τόπου κατοικίας του, ούτε από άλλη εισαγγελική αρχή της χώρας».
Τέλος, καταργείται από τον αιτούντα η υποχρέωση κατάθεσης «βεβαίωσης νομιμοφροσύνης», ενώ τα δικαιολογητικά για τη διενέργεια του κτηριολογικού ελέγχου, που προβλέπονται στην αρ. ΥΠΠΟ/78036/2473/14.10.2004 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1595/Β/2004), κατατίθενται εις απλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου