www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Τα νέα μέτρα προμηνύουν νέα ύφεση και δεν δείχνουν την έξοδο από το πρόβλημα



Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, σημειώνει ότι αυτά, δεν προσεγγίζουν στην λύση του προβλήματος, αλλά αντίθετα οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη, του οποίου οι αντοχές εξαντλούνται.
Η Ελληνική Κυβέρνηση και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, που φέρει και την ευθύνη των λανθασμένων πολιτικών του παρελθόντος, οφείλουν να διαδραματίσουν με σύνεση τον ρόλο, που τους επιφύλαξε η ιστορία του τόπου, τις πολύ δύσκολες αυτές στιγμές.
Οι όποιες αποφάσεις είναι ιστορικής και εθνικής σημασίας και πρέπει να είναι απόλυτα συμφέρουσες, μελετημένες και εφαρμόσιμες λόγω συνθηκών, να στέλνουν τα κατάλληλα μηνύματα στις αγορές και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στην χώρα και στις πολιτικές της.
Άστοχες δηλώσεις ή δηλώσεις που προκαλούν φόβο, σύγχυση και γίνονται κάτω από ένα κλίμα πίεσης και εκφοβισμού μόνο κακό προκαλούν και είναι επιζήμιες για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Το Επιμελητήριο τονίζει ότι εάν δεν βρεθεί ο τρόπος παράλληλα με την εξυπηρέτηση των αριθμητικών στόχων του προϋπολογισμού να οδηγηθούμε στο σπάσιμο και ταυτόχρονα στην έξοδο από τον φαύλο κύκλο ύφεση – έλλειμμα - δανεισμός - αύξηση δημόσιου χρέους, δεν θα λυθεί το Ελληνικό πρόβλημα. Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια της Ευρώπης και σε βοήθεια με περισσότερο αναπτυξιακό προσανατολισμό.
Η μετάταξη προϊόντων από το συντελεστή 13% σε 23% ή έστω και σε ένα ενιαίο συντελεστή 18% θα προκαλέσει πλήγμα στα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας και επιπλέον εξαθλίωση, παράλληλα με την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης των ΜΜΕ και της επιβίωσής των καθώς και αύξηση της ανεργίας.
Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε ότι η πρόταση του ΣΕΒ για δημοψήφισμα και μάλιστα με ερωτήματα που δεν είναι ξεκάθαρα και σαφή είναι προφανώς σε λάθος κατεύθυνση και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη είναι ξεκάθαρα ψευτοδιλήμματα και εμείς σαφώς έχουμε αντίθετη άποψη .
Σήμερα όμως η Ευρώπη των πολλαπλών ταχυτήτων, όπως διαμορφώθηκε, απομακρύνεται ηθελημένα από την έννοια της Κοινοτικής Αλληλεγγύης και εμφανίζεται να αγνοεί τις δικές της ευθύνες, για τον τρόπο δόμησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Η Ελλάδα και κοντά σ’ αυτήν και άλλες χώρες του νότου φοβούμαστε ότι θα αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα του ελλείμματος μιας ευρωπαϊκής πολιτικής λύσης, που οδηγεί σε υποκατάσταση της ευρωπαϊκής πολιτικής, από την πολιτική και τα συμφέροντα των ισχυρών της , αμβλύνοντας τις ταξικές ανισότητες και τελικά επιφέροντας τεράστιες κοινωνικές εκρήξεις .
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο οφείλουμε να αναπτύξουμε μεγαλύτερες αντιστάσεις σε θέματα που βλάπτουν τα ελληνικά συμφέροντα μέσα από ελληνικές θέσεις που θα διαπνέονται από το πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας όλων των πολιτικών πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου