www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο Δήμαρχος Λαμιέων καλεί για ακόμη μία φορά τους δημότες να ανοίξουν τις πόρτες τους στα συνεργεία απογραφής!



Με την ευκαιρία της έναρξης της απογραφής πληθυσμού, ο Δήμαρχος Λαμιέων καλεί για ακόμη μία φορά τους δημότες να ανοίξουν τις πόρτες τους στα συνεργεία απογραφής της στατιστικής υπηρεσίας και να συνεργαστούν μαζί τους.
Η ρεαλιστική καταγραφή του πληθυσμού, χωρίς στρεβλώσεις, ανακρίβειες και ενδεχόμενες «απώλειες», είναι ζωτική ανάγκη για το μέλλον του τόπου μας.
Η αποτύπωση της πραγματικής εικόνας του πληθυσμού στον τόπο που μένει και εργάζεται, ενισχύει την κρατική χρηματοδότηση του δήμου και κατ΄ επέκταση τη δυναμική του να υλοποιεί έργα υποδομής (π.χ. σχολεία, παιδικές χαρές, δρόμους, πεζοδρόμια).
Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι οι ορεινοί δήμοι με τον Καλλικράτη τυγχάνουν ειδικών οικονομικών ενισχύσεων, ενώ Δήμοι όπως της Λαμίας, χρηματοδοτούνται κυρίως με πληθυσμιακό κριτήριο.
Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, να συμβάλουν στην αποτύπωση της ρεαλιστικής εικόνας του πληθυσμού του δήμου μας στους απογραφείς που θα τους επισκεφθούν, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν καλύτερη ποιότητα και συνθήκες ζωής στο Δήμο που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου