www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δύο σημαντικά έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων θα υλοποιηθούν στη Στερεά Ελλάδα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ



Δύο σημαντικά έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθούν στη Στερεά Ελλάδα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εντάσσοντας στον Άξονα «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας» του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013» τα παρακάτω έργα:
- «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και συναφών έργων σε οδούς της Λαμίας», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, εκ του οποίου η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.159.238,05 ευρώ. Το έργο αφορά στην αντικατάσταση τμημάτων των υπολοίπων παντορροϊκών δικτύων της πόλης της Λαμίας και των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Λαμιέων καθώς και την κατασκευή των υπολοίπων δικτύων της ΔΕΥΑ Λαμίας στους δρόμους που θα γίνουν επεμβάσεις όπως δίκτυα ύδρευσης, δίκτυα αγωγών ομβρίων και αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, κρασπεδορείθρων και πεζοδρομίων. Στόχος είναι να παραδοθεί ένα λειτουργικό δίκτυο συλλογής και μεταφοράς αστικών λυμάτων προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Λαμίας, που προβλέπεται να εξυπηρετεί πληθυσμό 5000 κατοίκων περίπου.
- «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης Μοσχοχωρίου- Κόμματος και αγωγού μεταφοράς», προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ, εκ του οποίου η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.009.345,95 ευρώ . Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Μοσχοχωρίου και Κόμματος, την κατασκευή αντλιοστασίων μεταφοράς λυμάτων και την κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών για την μεταφορά των λυμάτων από τα αντλιοστάσια στον κεντρικό αγωγό λυμάτων που καταλήγει στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Λαμίας. Συνολικά θα κατασκευαστούν 8,1 χλμ εσωτερικών δικτύων, 4 αντλιοστάσια λυμάτων πλήρη, συνδεδεμένα με τα σχετικά δίκτυα και 11,7 χλμ καταθλιπτικού αγωγού λυμάτων. Ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός ξεπερνά τις 1500 κατοίκους.
Φορέας υλοποίησης και των δύο έργων είναι η ΔΕΥΑ Λαμίας, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι 24 μήνες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου