www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Παρέμβαση της Τόνιας Αντωνίου για να επιλυθούν τα προβλήματα στη διαδικασία υποβολής προτάσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης



Παρέμβαση της Τόνιας Αντωνίου για να επιλυθούν τα προβλήματα στη διαδικασία υποβολής προτάσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης και πρόταση για να παραταθεί η προσθεσμία υποβολής, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία αναφέρει:

«Τα Σχέδια Βελτίωσης, όπως είναι γνωστό, αποσκοπούν στην ανάπτυξη και αναδιάρθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, με στόχο τη μετατροπή τους σε σύγχρονες παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.
Η αρχική προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης είχε προθεσμία υποβολής προτάσεων από 18/2 έως 18/4/2011 χωρίς α) να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες αποφάσεις, β) να υπάρχει σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων όπως προβλεπόταν, γ) να έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες του «Καλλικράτη» που εμπλέκονται, για το ρόλο και τις υποχρεώσεις τους. Ακολούθησε τροποποίηση της προκήρυξης με προθεσμίες από 31/3 έως 31/5/2011. Με τη σταδιακή έκδοση των αποφάσεων, λίγο πριν από το Πάσχα, προέκυψαν σημαντικά ερωτήματα, τα οποία εστάλησαν στο Υπουργείο από τους ενδιαφερόμενους και απαιτήθηκαν διευκρινίσεις και απαντήσεις που ακόμα δεν έχουν δοθεί.
Σήμερα, παρά την νέα παράταση που έχει δοθεί (ως 20/6/2011), υπάρχουν ακόμα προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί:
α) Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενημερώσεις για σημαντικά ζητήματα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των μελετητών.
β) Εκκρεμούν αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την αξιολόγηση και την έκβαση των προτάσεων (έγκριση-απόρριψη).
γ) Υπάρχει αδυναμία των υπηρεσιών (Περιφέρειας-Δήμων) να χορηγήσουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις (απογραφικά δελτία, βεβαιώσεις ελαχίστων για τα ζώα κλπ).
δ) Η ηλεκτρονική υποβολή δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ούτε και έχουν δοθεί οδηγίες για την ίδια τη λειτουργία της διαδικασίας. Επιπλέον, το χρονικό διάστημα που απομένει είναι μικρό προκειμένου να γίνει σωστά η υποβολή των προτάσεων, δεδομένου και ότι το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής έχει περιορισμένες δυνατότητες εξυπηρέτησης, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί από το Υπουργείο. Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1) Πώς σκοπεύει το Υπουργείο να επιλύσει όλα αυτά τα προβλήματα;
2) Εξετάζει τη δυνατότητα περαιτέρω παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου