www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Διάκριση του Δήμου Δελφών σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό



Ο Δήμος Δελφών αναδείχτηκε πρώτος ελληνικός τουριστικός προορισμός, στο πλαίσιο του φετεινού διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας" . Το βραβείο απονεμήθηκε για το έργο της ανάπλασης του ιστορικού συνόλου της Χάρμαινας, παλιάς συνοικίας της Άμφισσας.
Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν: "Τουρισμός και Ανάπλαση Χώρων-Περιοχών" "Tourism and Regeneration of Physical Sites") και συμμετείχαν 8 Δήμοι και Περιφέρειες. Στην συνοικία Χάρμαινα τους τελευταίους τρεις αιώνες ήταν συγκεντρωμένα όλα τα εργαστήρια που ασχολούνταν με την κατεργασία του δέρματος (ταμπάκικα), όπως χαρακτηριστικά τονίζεται. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε Γενική Γραμματεία Τουρισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η οποία και φέτος συμμετέχει για 5η συνεχή χρονιά στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας" ("European Destinations of Excellence" - EDEN V), τονίζεται, ότι αναδείχτηκαν επίσης και τέσσερις επιλαχόντες προορισμοί.
1) Η Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής-Νοτιοανατολική Αττική, για το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου που λειτουργεί στον αναπλασμένο χώρο των πρώην εγκαταστάσεων της παλαιάς Γαλλικής Εταιρείας Λαυρίου (Compagnie Francaise des Mines du Laurium), 2) Ο Δήμος Μίνωα Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης, για τα έργα ανάπλασης που έχουν πραγματοποιηθεί στον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό "Σμάρι" Ηρακλείου Κρήτης. 3) Ο Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης, για τα έργα ανάπλασης που έχουν πραγματοποιηθεί στον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό "Λιμνών" Αγίου Νικολάου Κρήτης. 4) Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, για τα έργα ανάπλασης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Γηρομερίου που βρίσκεται κοντά στον χωριό Φιλιάτες στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Τόσο ο ελληνικός νικητής προορισμός, όσο και οι νικητές προορισμοί των λοιπών κρατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα EDEN θα προβληθούν - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα βραβευθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο του 2011. Το Πρόγραμμα EDEN αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2007, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Πηγή http://www.amfissapress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου