www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέμα: «Επιχειρησιακός προγραμματισμός στους ΟΤΑ α’ βαθμού» από το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ



Τι είναι ΟΤΑ; Με πιο μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή ενός πολίτη; Ποίος είναι ο σύγχρονος αναπτυξιακός σχεδιασμός;

Όλα αυτές και πολλές ακόμη απορίες, απαντήθηκαν στο πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου στην αίθουσα διαλέξεων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ από τον ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, στο πλαίσιο του “XINIS EDU FESTIVAL 2011.

Το σεμινάριο είχε θέμα:

«Επιχειρησιακός προγραμματισμός στους ΟΤΑ α’ βαθμού»

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Γιάννης Καλογιάννης ( Εξωτερικός συνεργάτης ΟΤΑ, καθηγητής Τομέα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΙΕΚ ΞΥΝΗ)

Στην ημερίδα, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Καλογιάννη, μια σύντομη προσέγγιση στις διαδικασίες του τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.
Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση του σύγχρονου ελληνικού αυτοδιοικητικού χάρτη, όπως αυτός καθορίζεται από τις συνταγματικές διατάξεις και όπως διαμορφώθηκε πλέον από την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».
Η έννοια του προγραμματισμού, μέσα από το σύγχρονο μάνατζμεντ, αποτέλεσε την επόμενη ενότητα της παρουσίασης από το διακεκριμένο συνεργάτη των ΟΤΑ και ακολούθησε συνοπτική αναφορά στα αναπτυξιακά προγράμματα που έχουν εφαρμοστεί στη μεταπολεμική Ελλάδα, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Τέλος, αναλύθηκαν στοιχεία όπως η έννοια, η δομή, το περιεχόμενο και η σημασία των ΕΠ στους ΟΤΑ α΄ βαθμού.

Στόχος του σεμιναρίου, ο οποίος επετεύχθη ήταν να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες ότι, οι δήμοι δύνανται πλέον να χαράζουν πολιτικές και στρατηγικές, που θα εξασφαλίζουν -μακροπρόθεσμα- ισόρροπη τοπική ανάπτυξη και θα ενισχύουν τις προοπτικές βιωσιμότητας των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου