www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Άγνωστο εάν θα ξεκινήσει η λουτρική περίοδος στην Υπάτη σύμφωνα με το Δήμο Λαμιέων

ΛΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Δυστυχώς για πολλοστή φορά αναδεικνύουμε το θέμα της λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Υπάτης και των Θερμοπυλών, γιατί πλέον βρισκόμαστε στις αρχές Ιουνίου και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η λουτρική περίοδος, αφού ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό να γίνει η προκήρυξη επιλογής προσωπικού στις Ιαματικές Πηγές παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας αλλά και τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από τον Δ/ντα Σύμβουλο των Ε.Τ.Α. κ. Δημ.Λάμπρου.
Σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, θα περιμέναμε από την Πολιτεία, τουλάχιστον να δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και να μην επαναλάβει δυσλειτουργίες και προβλήματα του παρελθόντος. Αντ’ αυτού όμως, με διάφορες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στερεί από την τοπική κοινωνία την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων που διαθέτει η περιοχή μας.
Καταγγέλλουμε, την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έναρξης της λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Υπάτης και των Θερμοπυλών που είναι βασική πηγή εισοδήματος για την τοπική αγορά και της στερεί κάθε δυνατότητα αναζωογόνησης και ανάπτυξης.
Τα προβλήματα είναι πολλά και το αναγνωρίζουμε. Όμως η πλήρης απαξίωση των λίγων αλλά σοβαρών αναπτυξιακών εργαλείων που μας έχουν μείνει είναι απαράδεκτη.
Μέχρι σήμερα και παρά τις προσπάθειές μας, δεν παραχωρήθηκε καμιά από τις παραπάνω πηγές στην Αυτοδιοίκηση και αναμένουμε τον νέο νόμο για τα Ιαματικά, ώστε να τις εντάξουμε στα αναπτυξιακά προγράμματα του Δήμου μας.
Καλούμε τους υπευθύνους, δηλαδή τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, να επιληφθούν του θέματος και να λειτουργήσουν άμεσα τις Ιαματικές Πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου