www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση: Για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της ΛΑΡΚΟ να ζήσει και να προοδεύσει σαν λαϊκή περιουσία



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μια πολύ σημαντική παραγωγική μονάδα, που έχει στρατηγική σημασία για την οικονομία της Χώρας μας. Μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, λειτουργώντας σαν κομμάτι ενός ενιαίου φορέα προορισμένου να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο μας. Μπορεί να ζήσει και να αναπτυχθεί καθετοποιώντας την παραγωγή της με την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που έχει, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον.
Απαραίτητη προϋπόθεση, για μια τέτοια πορεία, είναι να παίρνονται μέτρα και να λύνονται προβλήματα σε όφελος του λαού και σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και φυσικά μια άλλη εξουσία με διαφορετικό προσανατολισμό. Με δυνατότητα και θέληση να συγκρουστεί με τα μονοπώλια προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. H λαϊκή εξουσία.
Σήμερα, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες κυνηγώντας το συνεχώς αυξανόμενο κέρδος, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στην κυβέρνηση και τους διεθνείς καπιταλιστικούς οργανισμούς ( Ε.Ε και ΔΝΤ ) φροντίζουν να πληρώσει ο λαός.
Κόβουν μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν την φορολογία και μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, καταδικάζοντας τον λαό στην ανέχεια, την φτώχεια και την ανεργία.
Κοντά σε αυτά, πουλάνε ότι χρόνια τώρα έφτιαχναν οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα και το αίμα τους. Ιδιωτικοποιούν δημόσια περιουσία. Μεταξύ των άλλων πουλάνε και την ΛΑΡΚΟ, που αποτελεί ανάσα ζωής για την περιοχή και τους εργαζόμενους που απασχολεί..

Σύμφωνα με την πείρα που ο λαός χρόνια τώρα απέκτησε, κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμπιστεύεται, το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ.
Η σημερινή κατάσταση της ΛΑΡΚΟ δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου λάθους ή ορισμένων παραλείψεων. Είναι αναμενόμενη συνέπεια των δικών τους πολιτικών επιλογών, που στάθμιζαν τα συμφέροντα των μονοπωλίων πάνω από αυτά του λαού και του τόπου.
Οι συνδικαλιστές τους αυτές τις πολιτικές υποστήριζαν δρώντας μακριά από τα συμφέροντα της τάξης τους. Τα ίδια υποστηρίζουν και σήμερα όταν σας καλούν να περιμένετε καλά αποτελέσματα από την ίδια πολιτική λογική εφαρμοσμένη στις σημερινές πιο άσχημες συνθήκες..

Σε αυτή την βάση απευθυνόμαστε στον λαό της περιοχής για να του ζητήσουμε να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα. Να δυναμώσει τις γραμμές του ΠΑΜΕ στον αγώνα για όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν, που πρέπει να δυναμώσει..
Για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της ΛΑΡΚΟ να ζήσει και να προοδεύσει σαν λαϊκή περιουσία.

ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου