www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Tη συνεργασία των δικηγορικών συλλόγων και του εμπορικού κόσμου της χώρας προτείνει η ΕΣΕΕ


Εν μέσω λανθασμένων και αυθαίρετων πρακτικών και μέτρων, η Κυβέρνηση επιχειρεί σήμερα να περάσει από τη Βουλή το ειδικό τέλος ακινήτων, το πιο άδικο –μέχρι τώρα- από τα τελευταία και ιδιαιτέρως σκληρά κοινωνικά και οικονομικά μέτρα, που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα. Αυτός ο συνεχώς κλιμακούμενος φορολογικός παροξυσμός έχει φέρει τους ανθρώπους της αγοράς στα όρια των αντοχών τους, καθώς οι οικονομικές εφεδρείες τους έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Οι δύο πολύ βασικές αρχές για την ομαλή λειτουργία της αγοράς είναι η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία και δυστυχώς έχουν χαθεί, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Η αναδρομική κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η φορολόγηση των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ, εκτός ότι αγνοεί βασικές δαπάνες επιβίωσης, δείχνει περίτρανα ότι τα μέτρα δεν έχουν ούτε όριο, ούτε τέλος.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου πρόσφατα απέστειλε προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους υποδείγματα δηλώσεων επιφύλαξης για όσα από τα μέλη μας καταβάλλουν την έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος ακινήτων, γνωρίζοντας ότι, το λιγότερο, η υποβολή των δηλώσεων επιφύλαξης είναι, από μόνη της, μία πράξη συλλογικής αντίδρασης και διαμαρτυρίας, που έχει την δική της αυξημένη πολιτική σημασία. Στο μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τέλους επιτηδεύματος, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ζητώντας να συζητηθεί άμεσα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τη διαδικασία της «πρότυπης δίκης», όπως προβλέπει ο ν. 3900/2010.

Θεωρούμε ότι, είναι πλέον πρόσφορο το έδαφος για μία ευρύτερη συνεργασία των κοινωνικών και επαγγελματικών οργανώσεων, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα ο εμπορικός κόσμος και κυρίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται την υποστήριξη των επιστημονικών φορέων της χώρας, προκειμένου να αντιδράσουμε, όλοι μαζί, αποτελεσματικά σε αυτή την απροσχημάτιστη επίθεση που δέχεται η επιχειρηματικότητα, οι οικονομίες χρόνων -εάν έχουν απομείνει- και το εισόδημά μας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλέσαμε σε συνάντηση τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με τη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ώστε να αποφασίσουμε κοινές δράσεις. Επιπροσθέτως, η ΕΣΕΕ προέτρεψε τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της, να συνεργαστούν με τους τοπικούς Δικηγορικούς Συλλόγους για την ανάπτυξη ενός πλαισίου αντιμετώπισης και αντίδρασης απέναντι στο σύνολο των μέτρων που βυθίζουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία στην ύφεση.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η συνεργασία εμπορικού και δικηγορικού κόσμου, θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του ειδικού βάρους του συνολικού μας λόγου, ο οποίος, από αποσπασματικός θα γίνει συλλογικός και ως εκ τούτου, περισσότερο αποτελεσματικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου