www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο διεξάγεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, (Mobility Week) στη Λαμία



ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟY ΛΑΜΙΕΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο διεξάγεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, (Mobility Week) ένας θεσμός που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει καθιερωθεί ως μια εξαιρετική αφορμή ανάδειξης των προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος αλλά και των ενδεδειγμένων λύσεων, με την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ίδιων των πολιτών.






Είναι μία εβδομάδα αφιερωμένη στην προσπάθεια προώθησης τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά την ποιότητα ζωής του πολίτη και αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, της χρήσης ποδηλάτου και της πεζής κίνησης.
Παράλληλα, κινητοποιεί τις πόλεις της Ευρώπης να αναδείξουν αυτές τις χρήσεις και να επενδύσουν στις απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές ενώ σκοπός, είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να δράσουν ενάντια στη μόλυνση του αστικού περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της αστικής ζωής.
Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας, διοργανώνονται δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, από την Παρασκευή 16 έως και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου με διάφορες εκδηλώσεις, φορείς και οργανώσεις επιχειρούν μια μόνιμη προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.

Ο Δήμος Λαμιέων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct , σε συνεργασία με την τροχαία Λαμίας και τη Δημοτική Αστυνομία συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (Mobility Week) η οποία φέτος έχει κεντρικό σύνθημα «Εναλλακτική Μετακίνηση» διοργανώνοντας τις ακόλουθες δράσεις :

· 5ος Ποδηλατικός γύρος Λαμίας την Κυριακή 18/09/2011, στον οποίο καλούμε όλους τους πολίτες να πάρουν το ποδήλατο τους για να κάνουν μια βόλτα στη πόλη.
Ώρα έναρξης 11:00 πμ από Πλατεία Πάρκου (Ρήγα Φεραίου) Αφετηρία και διαδρομή προς τις οδούς Καποδιστρίου, Παπαποστόλου, Ανδρέα Παπανδρέου, Κων/πόλεως, Θερμοπυλών, Καποδιστρίου και τερματισμό στην πλατεία Πάρκου. Επίσης την ίδια ημέρα από ώρα 10:00 έως ώρα 13:00 θα λειτουργήσει ως προσωρινός ποδηλατόδρομος η οδός Καποδιστρίου.

· Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των πεζών με ιδιαίτερη έμφαση στις διαβάσεις πεζών της πλατείας Πάρκου, από 19 έως και 21 Σεπτεμβρίου και ώρες από 10:00πμ μέχρι 11:00 πμ

· Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο με αποκλεισμό του κέντρου πόλης από ώρα 9:00 έως ώρα 13:00 για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα , και τα μηχανοκίνητα δίκυκλα. Η περιοχή αποκλεισμού οριοθετείται στην πλατεία Ελευθερίας από το ύψος του ΟΤΕ, την οδό Διάκου, την οδό Καραγιανοπούλου, περιμετρικά της πλατείας Πάρκου, και την οδό Κολοκοτρώνη.
Επίσης κλειστές θα είναι οι οδοί Δροσοπούλου και Σατωβριάνδου από το ύψος της οδού Πατρόκλου .
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Ποδηλατικός δρόμος Λαμίας με τη συμμετοχή ατόμων κάθε ηλικίας. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία Πλατεία Πάρκου (οδός Ρήγα Φεραίου), οδός Καποδιστρίου, οδός Παπαποστόλου , οδός Ανδρέα Παπανδρέου, οδός Κων/πόλεως , οδός Θερμοπυλών, οδός Καποδιστρίου και τερματισμός στην πλατεία Πάρκου. Επίσης την ίδια ημέρα, από ώρα 10:30 έως ώρα 13:00 θα λειτουργήσει ως προσωρινός ποδηλατόδρομος η οδός Καποδιστρίου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου