www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εφαρμογή το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Άμφισσας στα όρια του εμπορικού-ιστορικού κέντρου της



Σε συνέχεια τροποποίησης ήδη υφισταμένης μελέτης (η οποία ήρθε στο 6ο Συμβούλιο της Δ.Κ. μας) για την δημιουργία θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης με σκοπό την αποσυμφόρηση, κυκλοφοριακή βελτίωση και καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών της πόλης της Άμφισσας, εισηγούμαι πρός το Συμβούλιο τα εξής:
Την έγκριση και εφαρμογή Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, σε Α' Φάση 105 θέσεων οχημάτων στα όρια του εμπορικού-ιστορικού κέντρου και συγκεκριμένα επί των οδών Ανδρούτσου, Ι. Γάτου (από Ανδρούτσου έως Θόαντος), Σταλλού, Θόαντος, Αθανασοπούλου, Λ. Σαλώνων, Πλατεία Κεχαγιά και Πλατεία Ησαϊα. Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου να έχει διάρκεια 1 έτος πρίν την επέκταση στην Β' Φάση. Το μέτρο δεν έχει ώς αυτοσκοπό τον ανταποδοτικό χαρακτήρα αλλά την αποσυμφόρηση, κυκλοφοριακή βελτίωση και καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών της πόλης της Άμφισσας. Κατόπιν τούτου προτείνεται το συμβολικό κόμιστρο των 0,50 λεπτών ανά 1 ώρα με μέγιστη παραμονή τις 2 (δύο) ώρες για κάθε όχημα. Αυτό θα έχει σαν στόχο την ύπαρξη ελεύθερων θέσεων στάθμευσης για τους επισκέπτες της πόλης μας και τους πολίτες όλου του Δήμου Δελφών που θα χρειαστεί να προσέλθουν σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία της πόλης μας. Το ωράριο της εφαρμογής του ΣΕΣ προτείνεται να είναι Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07.30 έως 14.30
Όλες οι προαπαιτούμενες θέσεις στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α., χρηματαποστολών και Δημοσίων Υπηρεσιών καθορίζονται στην υφιστάμενη μελέτη καθώς και στην εισηγητική έκθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.
Για όλους τους μόνιμους κατοίκους του εμπορικού-ιστορικού κέντρου της Άμφισσας θα παρασχεθεί κάρτα δωρεάν στάθμευσης 1 (ενός) οχήματος ανα δημότη κατόπιν υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις υπηρεσίες του Δήμου Δελφών.
Κατόπιν της πιλοτικής εφαρμογής του ΣΕΣ για το χρονικό διάστημα 1 (ενός) έτους και της τροποποίησης - επέκτασης σε όποιο σημείο παρουσιαστεί ατέλεια, προτείνω την εφαρμογή της Β' Φάσης του ΣΕΣ 205 θέσεων και μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το σύνολο δηλαδή των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης θα είναι 305 όσο και οι αρχικά προβλεπόμενες.

Με τιμή
Ιωάννης Γ. Βαρκούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου