www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Στερεοελλαδίτες εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας τίμησαν την παρουσίαση της μελέτης McKinsey στην ειδική εκδήλωση του ΣΕΒ


Διπλασιασμό του ρυθμού ανάπτυξης στο 3% έναντι 1,5% που προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί, 520.000 νέες θέσεις εργασίας και δημιουργία Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας 49 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, προβλέπει η μελέτη «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά» της McKinsey η οποία παρουσιάστηκε στις αρχές της εβδομάδας σε ειδική εκδήλωση στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα. Την κορυφαία αυτή εκδήλωση σταθμό για τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας τίμησαν με την παρουσία τους – μεταξύ άλλων – πρόσωπα και από τη επιχειρηματική κοινότητα της Στερεάς, όπως ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, κ.α.

Ο ΣΕΒ, λοιπόν, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναθέσει στον διεθνούς κύρους μελετητικό οργανισμό McKinsey & Co τη μελέτη τίτλο «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά», στόχος της οποίας είναι να δώσει ορατή αναπτυξιακή διέξοδο στην ελληνική κοινωνία. Τα βασικά συμπεράσματα και κατευθύνσεις της μελέτης, η οποία αριθμεί πάνω από 500 σελίδες, περιλαμβάνουν πάνω από 100 συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη. Είναι η πρώτη μελέτη που έχει εξετάσει όλους τους κλάδους της οικονομίας για να αναδείξει εκείνους που μπορούν να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και τις περισσότερες θέσεις εργασίας και να καταλήξει σε συγκεκριμένες και ποσοτικοποιημένες προτάσεις.

Σύμφωνα με την μελέτη McKinsey, βασική προϋπόθεση για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι να υιοθετηθεί το νέο Εθνικό Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας που προτείνεται, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει όλο αυτό τον πλούτο και την ανάπτυξη σε πέντε ισχυρούς κλάδους αλλά και οκτώ επιμέρους αναδυόμενους τομείς.

Οι πέντε κλάδοι που επικεντρώνεται η μελέτη είναι ο τουρισμός, το λιανεμπόριο, η ενέργεια, η βιομηχανία και η γεωργία. Επελέγησαν από τους μελετητές διότι έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τη μελλοντική προοπτική ανάπτυξης της χώρας.



Στεροελλαδίτες επιχειρηματίες εν δράσει! (Από αριστερά) Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βαγγέλης Μυταράς με τον Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρο Διαμαντάρα, το μέλος του ΔΣ του Σ.Β.Σ.Ε. και Διοικητικό Διευθυντή της ΧΑΛΚΟΡ κ. Ευτύχιο Κοτσαμπασάκη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βοιωτίας κ. Νίκο Κουδούνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου