www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα και του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά για την παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας



Γιορτάζουμε την 1η Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας και τιμούμε την ξεχωριστή προσφορά των ανθρώπων αυτών που συνέβαλαν στη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας .

Ο μόχθος των νεανικών τους χρόνων είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η σημερινή κοινωνία αφού με θυσίες, υπομονή και επιμονή, μέσα από πολέμους, ανέχεια και δύσκολες συνθήκες οικοδόμησαν μια πατρίδα δυνατή και ευημερούσα.
Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, με την εμπειρία τους, έχουν να δώσουν πολλά ακόμα και είναι ο απαραίτητος κρίκος για μια ισορροπημένη κοινωνία αφού αποτελούν, αστείρευτη πηγή αξιών, γνώσεων και εμπειριών, ενεργά και δημιουργικά κύτταρα ενταγμένα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας.

Ο Δήμος μας, βρίσκεται στο πλευρό της Τρίτης Ηλικίας, ακούει με προσοχή και σεβασμό τα αιτήματα τους και προσπαθεί για την επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν ενώ προσφέρει, μέσα από τα ΚΑΠΗ του Δήμου, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το Πρόγραμμα ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄, ηθική συμπαράσταση, ζεστή συντροφιά και ουσιαστική υποστήριξη σε ένα περιβάλλον με συνθήκες δημιουργικής απασχόλησης, γιατί στην κοινωνία που οραματιζόμαστε, οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας έχουν και λόγο και ρόλο.

Για μας, η ανελέητη επίθεση στις συντάξεις των ανθρώπων που δημιούργησαν την σύγχρονη Ελλάδα είναι ηθικά ανεπίτρεπτη και ως τοπική κοινωνία, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταθούμε δίπλα στη δοκιμαζομένη Τρίτη Ηλικία. Δίπλα στους πατεράδες και στους παππούδες μας.
Θέλουμε ως Δήμος, την κοινωνία συμπαραστάτη, για να διατηρήσουμε όλες τις Δημοτικές δομές αλληλεγγύης προς την Τρίτη Ηλικία και είμαι βέβαιος, ότι θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου