www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έξαλλοι οι ταξιτζήδες με την σύζυγο του Χρ.Σταικούρα. Διαψεύδει ο βουλευτής!

Συντάχθηκε από την Ιωάννα Καραγιάννη

alt
Η σημερινή ημέρα, συν τοις άλλοις βρήκε αναστατωμένους τους οδηγούς επαγγελματίες των ταξί στην Λαμία, μετά από πληροφόρηση που είχαν, μέσα από κάποιο blog, ότι η σύζυγος του βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστου Σταικούρα, Αρτεμις, την 1η Αυγούστου είχε τοποθετηθεί κατά των αγώνων τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο παραπάνω blog η κα Άρτεμις Σταικούρα, κατά την διάρκεια ταξιδιού της προς την Πάτρα, επειδή ταλαιπωρήθηκε από τις κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί, εξέφρασε την αγανάκτησή της στην ιστοσελίδα του twitter. Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως ο βουλευτής Φθιώτιδας, ο οποίος μιλώντας στο lamiastar.gr, δήλωσε, πως όλα αυτά είναι εκ του πονηρού και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επίσης επαναλαμβάνει την τοποθέτησή του για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί η οποία είναι ξεκάθαρη και σταθερή. Συγκεκριμένα αναφέρει πως :

Στις 31 Ιουλίου 2011 σε συνέντευξη στο Ελεύθερο Τύπο είχε τονίσει ότι:

…«Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση των ΤΑΧΙ θα επιφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα, θα διαμορφώσει συνθήκες «συγκέντρωσης» της αγοράς και θα οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο τους αυτοκινητιστές, παλαιούς και νέους.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση στηρίζει όμως την απελευθέρωση των ΤΑΧΙ στη βάση συγκεκριμένων κανόνων. Με την επιβολή πληθυσμιακών κριτηριών όπως ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ενσωμάτωση τοπικών κριτηρίων για τα περιφερειακά ΤΑΞΙ, με τη θεσμοθέτηση νέου κανονισμού λειτουργίας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με τη διαμόρφωση οικονομικών προϋποθέσεων για την αγοραπωλησία των αδειών.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορούν να προχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες, με ισοπεδωτικές λογικές, με ερασιτεχνικούς αυταρχισμούς.»

Δύο μέρες αργότερα, ( 2 Αυγούστου 2011) και μία ημέρα μετά από αυτά που σχολιάστηκαν πως έγραψε η σύζυγός του, σε δηλώσεις του στην Λαμία, επανέλαβε τη δημόσια τοποθέτησή του, ενώ την ίδια περίοδο η κυβέρνηση, όπως δηλώνει τον κατηγορούσε διότι μαζί με συνάδελφό του τομεάρχη της ΝΔ τον Μάρτιο του 2010, είχαν συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις ιδιοκτητών ταξί, που διαμαρτύρονταν τότε στην πρόθεση της κυβέρνησης να τους φορολογεί πλέον όπως όλους τους άλλους επαγγελματίες.

Εάν ο κος Σταικούρας ξεκαθαρίσει τα πράγματα, τότε για εμάς έχει λήξει το θέμα, δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Ραδιοταξι Λαμίας, Νίκος Κιαμούρης. Πηγή www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου