www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν έλειψε το χαμόγελο και το χειροκρότημα, μόνο τα βιβλία έλειπαν!

Συντάχθηκε απο την Ιωάννα Καραγιάννη

alt
Με το θερμό τους χειροκρότημα και τα χαμόγελα στα χείλη οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας καλωσορίζουν τον ερχομό της νέας σχολικής χρονιάς. Παρουσία του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Ηλία Αργυρόπουλου, του δημάρχου Λαμίας Γιώργου Κοτρωνιά, της βουλευτή Κατερίνας Μπατζελή και του εκτελεστικού γραμματέα της περιφέρειας Στερεάς Βαγγέλη Ψαθά ετελέσθη ο αγιασμός. Μπορεί τα βιβλία να μην έχουν έρθει και η σχολική κοινότητα να βρίσκεται σε γενικό αναβρασμό, μπορεί στην συνέχεια να προκύψουν άλλα κενά και προβλήματα, όμως η κυβέρνηση, παρά ταύτα, σχεδιάζει το Νέο Λύκειο, που όταν οι μαθητές το άκουσαν σήμερα πρώτη ημέρα του σχολείου δεν μπορούσαν παρά να μην δώσουν ένα χειροκρότημα μεστό από νόημα, για την τραγικότητα του πράγματος.

Αφυπνιστική η δήλωση του κου Κοτρωνιά, ότι οι έλληνες πάντα στηριζόντουσαν στο πνεύμα και στην εξύψωση της ανθρώπινης προσωπικότητας γι’ αυτό και κατάφερναν στο τέλος να στέκονται πάντα όρθιοι, προτρέποντας έτσι τους μαθητές να δώσουν προτεραιότητα στην καλλιέργεια του πνεύματός τους.

Τον αγιασμό του με ψαλμωδίες προς τον Θεό και ευχές για μία ειρηνική σχολική χρονιά τέλεσε το Ενιαίο Εκκλησιαστικό Λύκειο, παρουσία του μητροπολίτη Φθιώτιδας, κου Νικολάου… Πηγή www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου