www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σε αντίθεση με τη Στερεά, ξεκινά τη λειτουργία του το Περιφερειακό Κέντρο Ποιοτικού Ελέχγου, Τυποποίησης & Ταξινόμησης Βάμβακος στη Καρδίτσα!


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την τρέχουσα εκκοκκιστική περίοδο 2011-2012 το ΕΘΙΑΓΕ ενημερώνει επίσημα τους εμπλεκόμενους στον τομέα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας βάμβακος, για την έναρξη λειτουργίας του Περιφερειακού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Τυποποίησης & Ταξινόμησης Βάμβακος Θεσσαλίας στην Καρδίτσα. Πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη για τους βαμβακοκαλλιεργητές αλλά την ίδια ώρα, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει εάν και πότε θα λειτουργήσει και το αντίστοιχο Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Τυποποίησης & Ταξινόμησης Βάμβακος Στερεάς Ελλάδα που έχει κατασκευαστεί στον Ορχομενό και στέκει εξοπλισμένο από το 2009 σαν άδειο κουφάρι!

Αξίζει να σημειωθεί πως σκοπός του Κέντρου είναι η πιστοποίηση της ποιότητας του εκκοκκισμένου βάμβακος, η οποία αναμένεται να προσδώσει αυξημένη προστιθέμενη αξία στο ελληνικό βαμβάκι και να στηρίξει το

εμπόριο του ελληνικού βαμβακιού στις διεθνείς αγορές. Μακροπρόθεσμα, θα επιτρέψει τη δημιουργία ζωνών καλλιέργειας ποιοτικού βάμβακος, βελτιώνοντας το εισόδημα των Ελλήνων βαμβακοπαραγωγών.

Το Κέντρο είναι διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ, σύμφωνα με ISO 17025, με αξιόλογη επιτυχία σε διεθνείς διεργαστηριακούς ελέγχους, στα παρακάτω τρία πεδία μετρήσεων:

  • Μέτρηση παραμέτρων ποιότητας εκκοκκισμένου βάμβακος σε Σύστημα Οργάνων Υψηλής Απόδοσης (HVI-1000-USTER), σύμφωνα με το πρότυποASTM-D 5867-2005.
  • Μέτρηση παραμέτρων ποιότητας εκκοκκισμένου βάμβακος σε Σύστημα Υψηλής Ανάλυσης Ινών (AFIS PRO-USTER), σύμφωνα με το πρότυποASTM-D 5866-2005.
  • Μέτρηση της υγρασίας του σύσπορου και εκκοκκισμένου βάμβακος σε θάλαμο ξήρανσης ενσωματωμένου ζυγού (Oven Drying-Oven-Balance), σύμφωνα με το πρότυπο ASTM-D 2495-2007.

Επίσης, διαθέτει εργαστηριακό εξοπλισμό για ερευνητικούς σκοπούς σε θέματα ποιότητας ίνας και νήματος.

Το Κέντρο έχει εκδώσει έντυπα για την πολιτική ποιότητας, οδηγίες για τους δυνητικούς πελάτες και το τιμολόγιο για κάθε πεδίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου