www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτησή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τους οινοπαραγωγούς της Φθιώτιδας από την Τόνια Αντωνίου



Ενόχληση και ανησυχία προκαλεί στους οινοπαραγωγούς της Φθιώτιδας η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης που θα κατοχυρώνει την ταυτότητα των οίνων της Φθιώτιδας, όπως αναφέρει σε σχετική Ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου και για το λόγο αυτό ζητά να μάθει ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν την καθυστέρηση και πότε τελικά θα δημοσιευθεί η απόφαση. Πιο συγκεκριμένα στην Ερώτησή της η κ. Αντωνίου αναφέρει:

«Σύμφωνα με δηλώσεις και δημοσιεύματα του περασμένου Ιουνίου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έλαβε την απόφαση να κατοχυρώσει επιτέλους το δικαίωμα των οινοπαραγωγών της Φθιώτιδας να χρησιμοποιούν τον όρο «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φθιώτιδας».
Η είδηση αυτή προκάλεσε συναισθήματα ικανοποίησης και ενθουσιασμού στους οινοπαραγωγούς του νομού, αφού για πρώτη φορά οι οίνοι της περιοχής μας θα αποκτούσαν ταυτότητα και διαβατήριο στην εγχώρια και διεθνή αγορά, με καθεστώς προστασίας, σύμφωνα με όρους που περιγράφονται από τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την ελληνική νομοθεσία.
Ωστόσο, αν και έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες, η εν λόγω απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα, αντί για τον αρχικό ενθουσιασμό, να επικρατεί πλέον ανησυχία και ενόχληση ανάμεσα στους οινοπαραγωγούς του νομού.
Με δεδομένο ότι αυτή η καθυστέρηση εμποδίζει σοβαρά τον φετινό προγραμματισμό τους και την ένταξή τους σε σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση και ποιος ευθύνεται;
Πότε θα δημοσιευθεί τελικά η απόφαση στο ΦΕΚ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου