www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

«Nα τηρηθεί η συμφωνία του κράτους με τους ιδιοκτήτες ταξί» ζητά η Κατ. Περλεπέ



Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, με την οποία του ζητά να τηρηθεί η συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και του προκατόχου του υπουργού κυρίου Ρέππα, για τον τρόπο απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Στην ερώτηση της κυρίας Περλεπέ την οποία συνυπογράφουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Ν. Ζωϊδης και Β. Γιουματζίδης, αναφέρονται τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ, όπως γνωρίζετε, μετά την δημοσιοποίηση εκ μέρους σας του τρόπου απελευθέρωσης των ταξί, έχουν προκύψει σοβαρές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες αδειών του επαγγελματικού αυτού κλάδου, αφού η συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ των εκπροσώπων τους και του προκατόχου σας υπουργού, άλλαξε. Στη συμφωνία εκείνη η οποία θα ίσχυε βάσει Π.Δ., υπήρχαν όροι ασφαλείας όσον αφορά τα εργασιακό καθεστώς των επαγγελματιών αυτών, αλλά και υψηλές προδιαγραφές στη βάση των Ευρωπαϊκών κριτηρίων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Όμως, με τις δικές σας ανακοινώσεις, οι αποφάσεις εκείνες αλλάζουν με συνέπεια την αναταραχή και την ανησυχία στον κλάδο των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στα ταξί, στη χώρα μας.
Ερωτάσθε κύριε υπουργέ,
α) Γιατί αλλάζει μία απόφαση που είχε τη συναίνεση των επαγγελματιών – ιδιοκτητών ταξί και εξασφάλιζε τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες;
β) Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να διατηρηθεί εκείνη η συμφωνία του Κράτους με τους ιδιοκτήτες ταξί, στη βάση των κοινών συμφερόντων των εργαζομένων αυτών και του κοινωνικού συνόλου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου