www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Δηλώσεις του Γιώργου Μαρίου από την Βόρεια Εύβοια: «Η περιοχή είναι στο "μάτι" μεγάλων οικονομικών συμφερόντων»



Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Βουλευτή Εύβοιας μετέβη στη Βόρεια Εύβοια στη πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Άγιος, ανάμεσα στην Αιδηψό και την Ιστιαία, η οποία ξεκίνησε χτες και σήμερα βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με τον Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού, τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας και κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκε για τις καταστροφές.
Ο Γιώργος Μαρίνος σε δήλωση του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η καταστροφή είναι μεγάλη, κάηκαν 2.500 στρέμματα με ελαιόδεντρα και 500 στρέμματα με πεύκα.
Απαιτείται άμεσα να διερευνηθούν οι αιτίες της πυρκαγιάς και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης, που αντιστοιχούν στον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας της δασώδους περιοχής της βορειοκεντρικής Εύβοιας.
Γεγονός είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης εκδηλώνεται και στον τομέα της δασοπροστασίας. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί δραματικά τη χρηματοδότηση των Δήμων με τα αναγκαία κονδύλια για τον καθαρισμό των δασών, των αγροτικών, δασικών δρόμων, των αντιπυρικών ζωνών.
Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.
Εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού στην πυροσβεστική υπηρεσία, είναι χρόνιο πρόβλημα με βαριές συνέπειες στην κόπωση των ανδρών της πυροσβεστικής και στη κάλυψη των αναγκών της πυρόσβεσης.
Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση καταβολή των σχετικών κονδυλίων στους Δήμους, την κάλυψη των κενών θέσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών. Απαιτεί την άμεση καταγραφή των ζημιών και την 100% αποζημίωση των πληγέντων.
Καλούμε τον λαό της Εύβοιας να διεκδικήσει τη λήψη αυτών των μέτρων, να απαιτήσει τη συγκρότηση ενιαίου κρατικού φορέα δασοπροστασίας και πυρόσβεσης. Να είναι σε διαρκή ετοιμότητα , γιατί η περιοχή είναι στο "μάτι" μεγάλων οικονομικών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου