www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση Τ.Ε. Ν.Δ. Ιτέας



Με έντονη ανησυχία βιώνουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα η πόλη και η περιοχή μας, στα πλαίσια της ανύπαρκτης πλέον οικονομίας της χώρας αλλά και της τοπικής φθίνουσας πραγματικότητας.
Διαπιστώνουμε ότι ανεπίτρεπτος αριθμός καταστημάτων στην περιοχή μας και όχι μόνον έχει κλείσει και πολλά από τα εναπομείναντα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα.
Ο Εμπορικός σύλλογος της πόλης μας μετράει καθημερινά πληγές και η ετήσια έκθεση που οργανωνόταν από το Επιμελητήριο Φωκίδας στην Μαρίνα της Ιτέας, φέτος δεν πρόκειται να γίνει.
Αντίθετα αυτό που γίνεται είναι η βαρύτατη φορολογία όλων των πολιτών και η κυριολεκτική αφαίμαξη των επαγγελματιών και εμπόρων.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει να καταρρέει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε μια κοινωνία.
Όμως σε τοπικό επίπεδο έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα ανήκουστα θέματα, για τα οποία δεχόμαστε καταγγελίες και εκκλήσεις από συμπολίτες μας.
Προβλήματα με το σύνολο των υπηρεσιών της Ιτέας που αρχίζουν από την κοινοποίηση στεγαστικής αδυναμίας, μείωσης προσωπικού, φήμες για μεταφορά ή κλείσιμο των βασικών υπηρεσιών της πόλης ( ΟΤΕ, Κέντρο Υγείας, Πυροσβεστική, Αστυνομικό Τμήμα κλπ) καθώς και του Νομού (μεταφορά Στρατολογικού Γραφείου Άμφισσας, υπολειτουργία Νοσοκομείου, προβλήματα στην Αστυνομική Δ/νση κλπ) και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Ο τόπος βυθίζεται σε ολοένα και μεγαλύτερη ύφεση, η πτώση του βιοτικού επιπέδου είναι συνεχής, ο εφιάλτης της ανεργίας και των απολύσεων, επισκέπτεται κάθε ελληνική οικογένεια. Ήδη πολλοί συμβασιούχοι στον Δήμο μας εργάζονται μήνες τώρα ως …εθελοντές!
Ο βραχνάς της μείωσης των μισθών και των συντάξεων πνίγει όλους τους συμπολίτες μας.

Το χειρότερο είναι ότι αυτή η πολιτική των θυσιών και των δυσβάσταχτων επιβαρύνσεων δεν οδηγεί σε κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Το τραγικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι θυσίες πάνε χαμένες και οι φόροι βυθίζουν περισσότερο την Ελληνική οικονομία.
Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κοινή η πεποίθηση ότι η αιτία των δεινών που συσσωρεύονται στη χώρα είναι η κυβερνητική πολιτική.
Μοναδική αισιόδοξη παρέμβαση από τον πολιτικό χώρο είναι η δέσμευση του προέδρου της παράταξής μας Αντώνη Σαμαρά που εισηγήθηκε την μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 50% προκειμένου να δοθεί δυνατότητα ανάκαμψης στην τοπική οικονομία καθώς επίσης και η μεταναστευτική πολιτική στο σύνολό της.

Με την δεδομένη λοιπόν, αδράνεια του ΠΑΣΟΚ και στην περιοχή μας και με τα πολλαπλά ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά, σαν πολιτικοί φορείς, έχοντας συνείδηση περί του τι αντιμετωπίζει ο τόπος, εκτιμάμε ότι η Νέα Δημοκρατία, με απαράμιλλο αίσθημα ευθύνης, εκπληρώνει το χρέος της στην Πατρίδα και τον Ελληνικό λαό και οφείλει να το πράξει με το να είναι η επόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση της χώρας.
Ευρισκόμενοι σε εκλογική ετοιμότητα σύμφωνα με την κομματική μας εντολή καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής μας να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια του κοινού αγώνα για αληθινή έξοδο από την κρίση και τα αδιέξοδα.
Για τον λόγο αυτό η παράταξή μας οργανώνει την επίσκεψη κεντρικών στελεχών στην περιοχή προς ενημέρωση και στήριξη των Φωκέων την δύσκολη κι επικίνδυνη αυτή περίοδο.
Άλλωστε από την πλευρά μας ισχύει η δέσμευσή μας για ουσιαστική παρουσία και παρέμβαση με κάθε δυνατό και θεμιτό τρόπο.

Τ.Ε. ΙΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου