www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αυτή είναι η Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους δανειστές έναντι 80 Δισεκατομμυρίων Ευρω!



Του Παντελή Φραγκούλη*

Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειται να την ακούσετε από τους «έγκυρους» δημοσιογράφους ή τα μεγάλα κανάλια.
Εάν προβληθεί είναι σίγουρο ότι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος αυτών που την ψήφισαν.
Γι αυτό φροντίζω να αποσταλεί ολοκληρωμένη από Έλληνες πολίτες προς Έλληνες πολίτες. Διότι και Νου έχουμε, και κρίση.
Όσο περιληπτικά μπορώ, θα βοηθήσω να αναγνώσετε μερικά από τα αίσχη που υπέγραψαν ώστε να μας πουλήσουν στις πολυεθνικές εταιρίες στον βωμό του «δημόσιου χρέους» και της «πτώχευσης».
Εμείς «οι άνθρωποι του μόχθου» όπως μας χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου έχουμε πλέον στα χέρια μας το επαίσχυντο συμφωνητικό και μπορούμε να κρίνουμε τι σημαίνει σωτήρια της πατρίδος και όχι ξεπούλημα.

Έχουμε και λέμε:
Σελίδα 119
Η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης και δεν μπορεί να υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το χρέος της.
(Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση)


Σελίδα 129 παράγραφος 13, υποπαράγραφος 1
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.
Δηλαδή μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!
Γιατί, όπως καταλαβαίνετε η Γερμανία θα έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα της Ελλάδος.


Σελίδα 129 παράγραφος 14 υποπαράγραφος 1
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο



Σελίδα 121 παράγραφος 5
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία, 6,2 για τα επόμενα χρόνια και +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!


Σελίδα 123
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια και όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.


Σελίδα 130 παράγραφος 15 και σελίδα 140 παράγραφος 5
Για να είναι νόμιμη και προκειμένου να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του κ.Παπακωνσταντίνου και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του Υπουργείου Οικονομικών
και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
(Ούτε σε χώρα της κεντρικής Αφρικής δεν υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, ακόμη κι αν αυτός είναι δοτός.
Ο υπουργός υπογράφει, ως πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο?
Ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!)


Σελίδα 123 παράγραφος 5
Μόνο το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό δίκαιο και το Σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να εκδικάσει τέτοια προσφυγή σε δικαστήριο!
Αφήστε που δεν έχουμε και συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει και πέρα υπάρχει το διεθνές, αλλά μας δένει τα χέρια καθώς πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας και για τους Άγγλους στις Αγγλίας!

Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση.
Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή και εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων, στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία!

Ντροπή και μόνο ντροπή.

* O Παντελής Γ. Φραγκούλης είναι Πολιτευτής Ν.Δ. Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου