www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα: «Κλείσιμο των ΧΑΔΑ» στη Φθιώτιδα






Μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ.Πάρι Κουλόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου το μεσημέρι, σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, με θέμα: «Κλείσιμο των ΧΑΔΑ».
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας κ. Χρ.Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας κ.Ηλ.Καρανίκας και οι Δήμαρχοι, Λαμιέων κ.Γ.Κοτρωνιάς, Καρπενησίου κ.Κ.Μπακογιάννης, Λεβαδέων κ.Ν.Παπαγγελής και Λοκρών κ.Ν.Λιόλιος.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, μετά το τέλος της σύσκεψης έκανε την παρακάτω δήλωση :
« Και σήμερα όπως και στο παρελθόν δεν λείπουμε από καμία συζήτηση για το μείζον θέμα της Αυτοδιοίκησης που είναι η Διαχείριση των Απορριμμάτων, δείχνοντας έμπρακτα τον ενδιαφέρον μας για την επίλυση του προβλήματος.
Ενημέρωσα τον Υφυπουργό για την πρόοδο και την εξέλιξη της μελέτης για τον νέο ΧΥΤΥ, και ζήτησα την παρέμβαση και την χρηματοδότηση των Υπουργείων, ώστε να δημοπρατηθούν σύντομα τα έργα, απαραίτητη προϋπόθεση, για την οριστική λύση του θέματος. Ως Δήμος, έχουμε κάνει το χρέος μας χωρίς να έχουμε όμως εισπράξει και τις απαραίτητες κινήσεις απ' όλες τις άλλες πλευρές. Θεωρούμε, ότι η πολιτεία θα πρέπει να προωθήσει αυτά που της αναλογούν. Παράλληλα, ζήτησα την παρέμβαση του Υπουργείου για την απεμπλοκή του κωλύματος της αδειοδότησης του υφιστάμενου ΧΥΤΑ λόγω της γειτνίασης του με την Λατομική περιοχή η οποία θεσμοθετήθηκε το 1994 χωρίς να λάβει υπόψη, ότι εκεί υπήρχε ΧΥΤΑ, που λειτουργεί και εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του Νομού Φθιώτιδας. Και στο παρελθόν και σήμερα ενώπιον του κ. Κουκουλόπουλου, τόνισα, ότι ως Δημοτική αρχή έχουμε επιλέξει το δύσκολο δρόμο της σύνθεσης. Μόνο να μην εκλαμβάνεται αυτή μας η στάση ως αδυναμία. ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου