www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ερώτηση στο ΥΠΟΙ αναφορικά με τη ρύθμιση χρεωστικού υπολοίπου του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου προς τη ΔΕΗ από τον Χρ. Σταϊκούρα



Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε στις 7/7/2011Ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και το Υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τη ρύθμιση χρεωστικού υπολοίπου του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου προς τη ΔΕΗ. Ειδικότερα, αναφέρει στην Ερώτηση:

«Σε συνέχεια της Αναφοράς (ΠΑΒ 6544/23.06.2011) που είχα καταθέσει, επανέρχομαι στο θέμα της ρύθμισης του χρεωστικού υπολοίπου του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου.
Ειδικότερα, και σύμφωνα με το Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, επισημαίνεται ότι η οικονομική κατάσταση του νέου διευρυμένου Δήμου δεν επιτρέπει την καταβολή του οφειλόμενου χρέους, όπως προτείνεται από την αρμόδια υπηρεσία, ήτοι την άμεση καταβολή 90.000 ευρώ και το υπόλοιπο σε έξι (6) μηνιαίες δόσεις. Ο Δήμος επιμένει για μηνιαία καταβολή 5.000 ευρώ, καθώς στο τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει εισπραχθεί από την αρμόδια υπηρεσία όλο το ποσό μέσω της συνείσπραξης των των δημοτικών τελών.
Επίσης, ο Δήμος επιθυμεί να του γίνει γνωστό από την αρμόδια υπηρεσία ο λόγος για τον οποίο δεν έχει διευθετηθεί το θέμα της ένταξης του πρώην Δήμου Καμένων Βούρλων στο σύστημα συνείσπραξης των δημοτικών τελών μέσω ΔΕΗ, δεδομένου ότι έχει αποσταλεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνείσπραξη των τελών καθαριότητας-φωτισμού και φόρου φωτιζόμενης επιφάνειας από 01.05.2011.»
Κατόπιν τούτων, ο κ. Σταϊκούρας, ερωτά το Υπουργείο εάν προτίθεται η αρμόδια υπηρεσία (ΔΕΗ) να προβεί σε ρύθμιση της εξόφλησης του χρεωστικού υπολοίπου του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, κατά την πρόταση που έχει υποβάλει ο εν λόγω Δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου