www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Εκτινάσσεται στο 20,2% η ανεργία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λέει ο Μιχ. Γιαννάκης



Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ για το ποσοστό ανεργίας ανά Περιφέρεια, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ανεξάρτητη Αρχή Συλλογής Στατιστικών Στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαίωσε σήμερα την θλιβερή πρωτιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον ρυθμό αύξησης της ανεργίας και την υποαπασχόληση.

Δυστυχώς, στην Περιφέρειά μας το ποσοστό ανεργίας ανήλθε μέσα σε μόλις ένα μήνα, από το 16,1% στο θηριώδες 20,2%, την ώρα που άλλες Περιφέρειες δείχνουν σημάδια συγκράτησης της ανεργίας.

Ένας στους πέντε, δηλαδή, είναι χωρίς δουλειά ή κάθε οικογένεια έχει και από έναν άνεργο ή όπως αλλιώς και να το μεταφράσει κανείς, η θλιβερή πραγματικότητα είναι αδιάψευστη: Η ελληνική κοινωνία υποφέρει.

Πριν ακόμα η ανεργία πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, είχα καλέσει το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις. Οι γενικολογίες, όμως, όπως είναι γνωστό, δεν αποδίδουν.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει το τρίπτυχο που θα επουλώσει τις πληγές που ανοίγει στην κοινωνία μας η ανεργία: Ανάπτυξη, Ανάπτυξη, Ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου