www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Άμεσα άλλη ισοδύναμη χρηματοδότηση» για τη Στερεάς Ελλάδα ζητά η Αντωνίου



Το ζήτημα του αποκλεισμού των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας από τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Αποθεματικό Απροβλέπτων θέτει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοΐδη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, ζητώντας να υπάρξει άμεσα άλλη ισοδύναμη χρηματοδότηση, ειδικά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία.
Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:

«Η απόφαση του Υπουργείου σας για τη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων της χώρας από το Πρόγραμμα Αποθεματικό Απροβλέπτων αποτελεί μια πολύ σημαντική παρέμβαση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ωστόσο, από το Πρόγραμμα αυτό εξαιρούνται χιλιάδες επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, τη στιγμή που το έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη, λόγω της άδικης ένταξης της Περιφέρειάς μας στο στόχο 2, όπως επισημαίνει και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.
Για το λόγο αυτό,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Εάν θα υπάρξει άμεσα άλλη ισοδύναμη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, με όμοια ή ανάλογα χαρακτηριστικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να μπορέσουν να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου