www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Επίκαιρες παρεμβάσεις από την Κατερίνα Μπατζελή



Κατοχυρώνεται η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας όπως και των άλλων περιφερειών και Προωθείται η ενίσχυση των Δήμων των περιοχών ΟΠΑΑΧ μέσω του Αλέξανδρου Μπαλτατζή
Α. Το θέμα του αποκλεισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Πρόγραμμα «Αποθεματικό Απροβλέπτων» έθεσε ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΑΝ η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Ειδικότερα, μετά από παρέμβαση της κ. Μπατζελή και του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νίκου Ζωϊδη για τον αποκλεισμό των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου από το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Λειτουργικών Δαπανών από το «Αποθεματικό Απροβλέπτων» , ο αρμόδιος Υπουργός απάντησε ότι οι περιφέρειες που αποκλείονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω κοινοτικού κανονισμού θα ενισχυθούν από άλλα προγράμματα ώστε να μην υπάρξει διαφοροποίηση μεταξύ των περιφερειών και των επιχειρήσεων της χώρας. «Η ένταξη της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε άλλα προγράμματα αποτελεί σημαντική παρέμβαση στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας» επισήμανε η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχθούν και με επιπλέον μέτρα για τη ρευστότητα που είναι απολύτως αναγκαία για την επιβίωσή τους».
Β. Με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ καλούνται για υποβολή προτάσεων οι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού έως τις 31/10/2011 στα πλαίσια του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με συνολικό διαθέσιμο προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.
Αφορά τους Δήμους των περιοχών ΟΠΑΑΧ, όπου στο νομό Φθιώτιδας είναι οι Δήμοι Αμφίκλειας-Ελάτειας( Αμφίκλεια, Ελάτεια, Τιθορέα), Δομοκού (Δομοκού, Θεσσαλιώτιδος, Ξυνιάδος), Λαμιέων (Υπάτης) και Μακρακώμης ( Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού, Μακρακώμης, Σπερχειάδος, Τυμφρηστού). Τα έργα αυτά θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ελκυστικότητας των αγροτικών περιοχών. Η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε ότι «οι παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές που περιλαμβάνονται στα ΟΠΑΑΧ μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην τοπική οικονομία, τις υποδομές και την πολιτιστική κληρονομιά καθιστώντας ελκυστικότερη την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους νέους διασφαλίζοντας τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, ενώ είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση των αναπτυξιακών εταιρειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου