www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συναντήσεις διαλόγου των αιρετών με πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ





























Σε εξέλιξη θα είναι έως αργά το απόγευμα οι συναντήσεις διαλόγου αιρετών που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο Athens Imperial στην Αθήνα με πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμαρχοι σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των δήμων, αλλά και στα οικονομικά και ζητήματα ανάπτυξης.Η πρώτη συνάντηση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των Δήμαρχων Αθηναίων Γ. Καμίνη, του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού και εκπρόσωπων των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΠ -ΟΤΑ), ενώ παρεμβάσεις έκαναν και όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στην ΚΕΔΚΕ. Ειδικότερα, οι θεματικές ενότητες της σημερινής συζήτησης έχουν να κάνουν με τον Προγραμματισμό, θέματα οργάνωσης και λειτουργίας Δήμων και Νομικών Προσώπων αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη των ΟΤΑ μέσα την ΚΑΠ - ΣΑΤΑ – Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ» - ΕΣΠΑ –ΘΗΣΕΑΣ.









Στην ενότητα «Προγραμματισμός, Θέματα Οργάνωσης & λειτουργίας Δήμων & Νομικών τους Προσώπων» είχαμε την τοποθέτηση του Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΔΚΕ μέσα από τις παρεμβάσεις της επιστημονικής ομάδας που αποτελούνταν από τους κκ. Παναγιώτη Ζυγούρη, Νομικός Σύμβουλος ΚΕΔΚΕ, Ντορέττα Αλεξίου, Δικηγόρος ΚΕΔΚΕ, Γιάννη Γούπιο, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και Δήμητρα Κουτσούρη, Συνεργάτης της ΚΕΔΚΕ. Στην Β’ Ενότητα για τα «Οικονομικά – Ανάπτυξη» παρεμβάσεις έκαναν εκ μέρους της ΚΕΔΚΕ οι επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από τους κκ. Γαβρίλη Κουγιανό, Διευθυντής Τεκμηρίωσης, Πληροφορικής και Ανάπτυξης Φορέων Τ.Α. ΚΕΔΚΕ, Ράλλη Γκέκα, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ Α.Ε. και Πάνο Μαΐστρο, Συνεργάτης της ΚΕΔΚΕ.
Αξίζει να σημειωθεί πως θα ακολουθεί η συνάντηση της Πάτρας, 3 Φεβρουαρίου (Πολυχώρος Πολιτεία) και στις 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση διαλόγου αιρετών στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Macedonia Palace).









Στην σημερινή ημερίδα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας όπως ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νίκος Φουσέκης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Νίκος Παπαγγελής, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης, ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Γιάννης Πατσαντάρας, ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλειος Βελέντζας, ο Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Βαγγέλης Τετριμίδας, ο Δήμαρχος Δωριέων κ. Γιώργος Καπετζώνης, κ.α.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου