www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Διαξιφισμοί Δ. Ρέππα - Αλ. Τσίπρα για τα διόδια


Σύντομα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο θέμα των διοδίων και για την εξέλιξη των έργων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που γίνεται με τους εμπλεκόμενους στα έργα, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δ. Ρέππας, από το βήμα της Βουλής.
Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, για τις αυξήσεις στα διόδια και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Ρέππας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να μειωθεί η τιμή των διοδίων σε δρόμους υπό κατασκευή, να γίνει περισσότερο κλιμακωτή η εξέλιξη της αύξησης, να μπουν ηλεκτρονικά διόδια και να υπάρξει εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες.
«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας γύρος διαπραγματεύσεων. Το θέμα θέλει χειρισμούς ευθύνης, όχι συνθήματα και αφορισμούς» ανέφερε ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ο οποίος κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του μίλησε για «ληστρικά διόδια» και καταλόγισε στους υπουργούς πως δεν καταγγέλλουν τις αποικιοκρατικές συμβάσεις με τους κατασκευαστές.
«Έχουμε κατασκευαστικές που ελέγχουν τα διόδια, καθυστερούν, προπληρώνονται για τα έργα που θα φτιάξουν, απειλούν να τα αφήσουν στη μέση, εκμεταλλεύονται τις συμβάσεις και ζητάνε και αυξήσεις. Οι τράπεζες που παίζουν το παιχνίδι των κατασκευαστικών λένε «δεν πληρώνω» και η κυβέρνησή σας, αντί να ζητήσει από τις τράπεζες να πληρώσουν το ζητεί από τους πολίτες και δεν υπάρχει ένας υπουργός που να καταγγείλει τις συμβάσεις», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftempotiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου