www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Δ. Ωρωπού: Προσφυγή για τις κάμερες στα διόδια


Προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων αναμένεται να καταθέσουν σήμερα, ο δήμαρχος Ωρωπού, Ιωάννης Οικονομάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωρωπού, στα όρια του οποίου λειτουργούν 8 σταθμοί διοδίων.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα τους, στο οποίο καταθέτουν τα επιχειρήματα τους και το οποίο ζητούν να συζητηθεί παρουσία τους, στην Ολομέλεια της Αρχής επισημαίνουν μεταξύ άλλων:
-Δεν προβλέπεται από τις συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους η χρήση καμερών στους σταθμούς διοδίων που λειτουργούν με μπάρες.
-Δεν έχει ζητηθεί από τους εργολάβους δικαίωμα φωτογράφησης για τεκμηρίωση μη καταβολής διοδίων.
-Δεν ελήφθησαν υπόψη παλαιότερες αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις της Αρχής σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται ειδική νομοθεσία για τις κάμερες που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει.
-Χρειάζεται επιπλέον ειδική άδεια από την Αρχή για τη διατήρηση προσωπικών δεδομένων πάνω από 15 ημέρες.
-Δεν μπορεί να τεκμηριωθεί η φωτογράφηση για την έκδοση διαταγής πληρωμής αφού αυτό το δικαίωμα αναγνωρίζεται για το δημόσιο και όχι για ιδιωτικές εταιρίες.
-Δεν είναι υπόχρεος ο ιδιοκτήτης του οχήματος στην καταβολή του διοδίου αλλά ο χρήστης του δρόμου, που ενδέχεται να είναι διαφορετικά πρόσωπα.

Στην προσφυγή γίνεται αναλυτική παράθεση των επιχειρημάτων που στοιχειοθετούν την αντίδραση που υπάρχει για τις παράνομες, όπως χαρακτηρίζονται, χρεώσεις. Πηγή http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου