www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Για την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας διαμαρτύεται ο Χρήστος Σταϊκούρας


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας:

«Τα χθεσινά στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για την οικοδομική δραστηριότητα αποτυπώνουν την καθίζηση του κλάδου της οικοδομής.
Ειδικότερα, τον Οκτώβριο, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε σε όγκο κατά 20,9%, και ο αριθμός των σχετικών αδειών μειώθηκε κατά 16,2%.
Συνολικά, το πρώτο δεκάμηνο του 2010, η οικονομική δραστηριότητα κατέγραψε μείωση 25,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.
Η καθίζηση του κλάδου της οικοδομής είναι το αποτέλεσμα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Πολιτική που στηρίχθηκε σε μία πρωτοφανή φοροεπιδρομή στη μεσαία και τη μικρομεσαία ιδιοκτησία.
Πολιτική, η οποία συνεχίζεται και εφέτος, με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την υπερβολική φορολόγηση όλου του πλέγματος της ακίνητης περιουσίας.
Αδιέξοδη πολιτική που στηρίζεται σε ημίμετρα (όπως η άρση του «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία) και η οποία αγνοεί ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας (όπως είναι η επιχορήγηση του επιτοκίου στεγαστικών δανείων για μια 10ετία).
Πολιτική που βυθίζει στην ύφεση τον οικοδομικό κλάδο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρήγαγε θέσεις απασχόλησης (17% της συνολικής απασχόλησης), εισοδήματα (15% του ΑΕΠ), τζίρους, φορολογικά έσοδα, και με τον οποίο σχετίζονται και 150 επαγγέλματα.
Και αυτή η πολιτική πρέπει άμεσα να αλλάξει, ώστε να επανακινητοποιηθεί η οικοδομική δραστηριότητα και να δημιουργούν οι προϋποθέσεις ανάταξης της πραγματικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου