www.endelfoisonline.gr

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

2,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για πολιτιστικές υποδομές στη Θεσσαλία


Το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 για υποδομές στον τομέα του πολιτισμού. Η σχετική πρόσκληση που εκδόθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας Θεσσαλίας και υπογράφηκε από την Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη, απευθύνεται σε φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών Δικαιούχων:
• Υπουργείο Πολιτισμού- Τουρισμού και εποπτευόμενοι φορείς
• ΟΤΑ Α΄ βαθμού περιφέρειας Θεσσαλίας
• Ν.Π.Δ.Δ. - Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή εποπτευόμενα από το δημόσιο ή δημόσιους φορείς, με συναφείς καταστατικούς σκοπούς.
Όλοι οι παραπάνω δυνητικοί δικαιούχοι, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα με τίτλο «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013.
Στόχοι της πρόσκλησης είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής ανάπτυξης, η διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και η ανάδειξη του αειφορικού τουρισμού σε παράγοντες διαρκούς ανάπτυξης και ποιότητας ζωής.
Οι πράξεις που θα ενταχθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στην αποκατάσταση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και στην βελτίωση των υποδομών που θα αυξήσουν το βαθμό επισκεψιμότητας και το τουριστικό απόθεμα.
Με την πρόσκληση, μπορούν ενδεικτικά να χρηματοδοτηθούν δράσεις που αφορούν:
- τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό πολιτιστικών χώρων,
- την ανάδειξη χώρων σύγχρονου πολιτισμού,
- τη δημιουργία κέντρων πληροφόρησης και βιβλιοθηκών,
- τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στους χώρους πολιτισμού από Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες,
- την ενοποίηση των πολιτιστικών χώρων
- την ενίσχυση νέων επενδύσεων στον τομέα του πολιτισμού όπως είναι μουσεία και εκθετήρια, πολιτιστικές αίθουσες,
- τις αναπλάσεις και αναστηλώσεις παραδοσιακών και ιστορικών κτιρίων και κέντρων.
Η συνολική δημόσια δαπάνη που διατίθεται ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ και ο ελάχιστος προϋπολογισμός των προς ένταξη πράξεων σε 200.000 ευρώ. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι συγκριτική, με έναρξη του πρώτου κύκλο αξιολόγησης στις 1-2-2011 και λήξη στις 15-3-2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου