www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Νέα παρέμβαση Σταϊκούρα για τα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας:
«Το κόστος της σημερινής έκδοσης εντόκων γραμματίων είναι, πράγματι, ιδιαίτερα υψηλό για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Καθιστά ακόμη πιο επώδυνες τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.
Ειδικότερα, η απόδοση της σημερινής δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ανήλθε στο 4,90%, και είναι υψηλότερη τόσο των αντίστοιχων εκδόσεων μετά την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης (4,82% το Νοέμβριο, 4,54% τον Οκτώβριο, 4,82% το Σεπτέμβριο και 4,65% τον Ιούλιο) όσο και αυτών πριν την υπογραφή του «Μνημονίου» (4,55% τον Απρίλιο, 1,38% τον Ιανουάριο και 0,59% τον Οκτώβριο του 2009).
Το σημερινό υψηλό κόστος δανεισμού της χώρας και η διατήρηση των spreads σε υψηλά επίπεδα, υψηλότερα απ’ ό,τι πριν την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, αποτυπώνουν, εκτός από τις αβεβαιότητες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το αδιέξοδο της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, κυρίως σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του υψηλού και με δυναμική δημόσιου χρέους.
Δημόσιο χρέος που αναμένεται να διογκωθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ την περίοδο 2009-2013, ενώ εκτιμάται, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι, το 2020, θα είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2009.
Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και η επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.
Όπως η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς, έγκαιρα και με συνέπεια, υποστηρίζουν από τον περασμένο Ιούλιο.
Έτσι ώστε οι πολίτες να δουν «φως στο τούνελ» και να πιάσουν τόπο οι μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου