www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

1,4 εκατομμύριο ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για εξοπλισμό υγείας στη Θεσσαλία


Δύο σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίου ευρώ περίπου, για την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη Θεσσαλία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε σήμερα η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη, εντάσσοντας στον Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013 τα παρακάτω έργα:
-«Προμήθεια και Εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου 16 Τομών του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ. Πρόκειται για πλήρες Συγκρότημα Αξονικού Τομογράφου, καινούργιο, σύγχρονης τεχνολογίας, συνεχούς περιστροφής, με τεχνολογία multislice, 16 τουλάχιστον τομών, ελικοειδούς σάρωσης, μεγάλης ταχύτητας σάρωσης και υψηλής διακριτικής ικανότητας. Ο Αξονικός Τομογράφος θα είναι κατάλληλος για διαγνωστικές εξετάσεις ολοκλήρου του σώματος, με δυνατότητα για εξετάσεις ρουτίνας όσο και ειδικές εξετάσεις (δυναμικές, ελικοειδείς ή ογκομετρικές σαρώσεις) και δυνατότητα για παιδιατρικές εξετάσεις. Το Νοσοκομείο Καρδίτσας διαθέτει αξονικό τομογράφο εικοσαετίας. Με την προμήθεια του νέου Αξονικού, θα αναβαθμιστεί σημαντικά η διαγνωστική ικανότητα του Νοσοκομείου, εξυπηρετώντας συνολικά πληθυσμό περίπου 8.000 ατόμων.

-«Προμήθεια 13 Ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 910.000 ευρώ. Το έργο αφορά συγκεκριμένα στην προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων κλειστού τύπου, που πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων για ασθενοφόρα τύπου ‘’Β’’. Το ασθενοφόρο τύπου ‘’Β’’ έχει την δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά, σε έκτακτες περιστάσεις, τη μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών. Η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του θαλάμου ασθενούς, επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικής ιατρικής και διασωστικής παρέμβασης, όταν επιβάλλεται, κατά την μεταφορά του ασθενούς, ενώ διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που να καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις. Τέλος, πρέπει να διαθέτουν επαρκή ισχύ κινητήρα για να ανταποκρίνονται στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου