www.endelfoisonline.gr

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Την ερχόμενη Παρασκευή και πάλι όλοι μαζί οι Περιφερειάρχες στην Αθήνα


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011, η 3η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝ.Π.Ε. προεδρεύοντος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρού με την παρουσία της πλειοψηφίας των Περιφερειαρχών. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά θέματα που αφορούν στην αποτελεσματικότερη οργάνωση και λειτουργία των Περιφερειών.
Υψίστης σημασίας θεωρούν και οι 13 Περιφερειάρχες την ύπαρξη Προληπτικού Ελέγχου προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του θεσμού και η διαφάνεια.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης και αξιοποίησης πόρων οι οποίοι θα ενισχύσουν τον πολίτη μέσα από τα Προγράμματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών.
Αποφασίσθηκε επίσης να ζητηθεί εκ νέου η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και αναβλήθηκε, ενώ θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργών προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις σε μείζονα θέματα που προκύπτουν στην εφαρμογή του νέου θεσμού.
Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου