www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εγκρίθηκε το έργο Συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Μεσσαπίων – Διρφύων και του δήμου Λοκρών



Μετά από έγκριση της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπης Γερακούδη προκηρύχθηκε ο διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου στο έργο ««Συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Μεσσαπίων – Διρφύων και του δήμου Λοκρών της Στερεάς Ελλάδας». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 677.637,75 ευρώ και η δημοπράτηση του, θα γίνει την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011, στα γραφεία της ΔΔΕ Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία.
Πρόκειται για ένα έργο βαρύνουσας σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, αφού θα γίνει η συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων (τέφρα αλουμινίου, πετρελαιοειδή κατάλοιπα, αμίαντος και ρυπασμένο έδαφος) και η μελέτη αποκατάστασης των ρυπασμένων χώρων στις θέσεις: «Πύργος» του Δ.Δ Τριάδας του Δ.Μεσσαπίων , «Γούρνα» του Δ.Δ Καμαρίτσας του Δ.Μεσσαπίων, «Καμίνι» του Δ.Δ Κυπαρισσίου του Δ.Μεσσαπίων, «Μπαλιμπάρι-Κουτσουρή», στα όρια των Τ.Δ Καστέλλας και Σταυρού του Δήμου Μεσσαπίων, σε εγκαταλελειμμένο χοιροτροφείο πλησίον των υδρευτικών γεωτρήσεων στη θέση «Γοργοεπηκόου» του Δ. Μεσσαπίων, σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας της εταιρείας «Μιχαήλ Θ.Κούλη» στο Δ.Δ Πάλιουρα του Δ. Διρφύων και σε εγκαταλελειμμένο λατομείο αδρανών υλικών 600 μέτρα βόρεια από τον ανισόπεδο κόμβο Μαρτίνου στην ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Η συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων από τις παραπάνω περιοχές θα ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς καθώς και όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.
Δικαιούχος φορέας του έργου είναι η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και το έργο θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου