www.endelfoisonline.gr

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Συμβολή της ΟΠΑΠ Α.Ε. στα «γεύματα αγάπης» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών



Το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς) επισκέφθηκαν σήμερα ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης, σε μια συμβολική κίνηση στο πλαίσιο των «γευμάτων αγάπης» τα οποία προσφέρει η Αρχιεπισκοπή σε χιλιάδες άτομα που έχουν ανάγκη.
Στο πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Η Εκκλησία στους δρόμους» και υλοποιείται σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή», η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμβάλλει από την 1η Μαρτίου με συνολικά 300.000 γεύματα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου να σταθούν όσοι έχουν τη δυνατότητα δίπλα σε εκείνους που υποφέρουν, σε εκείνους που χρειάζονται την βοήθεια των συνανθρώπων τους, σε κάθε κοινωνικά αδύναμο, αποκλεισμένο και περιθωριοποιημένο συνάνθρωπο.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 74 κέντρα της Αττικής, όπου καθημερινά μοιράζονται 10.000 γεύματα.
Κατά την επίσκεψη στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Aυτές τις ημέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που άρχισε το πρόγραμμα: “Η εκκλησία στους δρόμους για τη φτώχεια”. Η προσπάθεια είναι μεγάλη, αλλά και η προσφορά είναι πολύ καλή. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ετών είχαμε διάφορες προσφορές και βοήθειες από πολλούς ανθρώπους. Εκείνο που θα ήθελα σήμερα να τονίσω είναι η προσφορά της ΟΠΑΠ η οποία κατά το τελευταίο διάστημα στάθηκε πλάι μας. Ιδιαίτερα σήμερα εγκαινιάζεται μια νέα συνεργασία και αυτό με κάνει να είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί θα δοθεί η ευκαιρία να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, ένα πιάτο φαγητό.
Και κάτι προσωπικό, αισθάνομαι ότι οι οικονομικές δυνατότητες της Αρχιεπισκοπής έχουν πια λυγίσει και αισθανόμαστε αυτή την συμπαράσταση σαν μια βοήθεια και μια προτροπή να προχωρήσουμε. Για αυτό θα ήθελα ιδιαίτερα σήμερα να ευχαριστήσω τον κ. Σπανουδάκη που είναι εδώ εκ μέρους της ΟΠΑΠ σε μια συμβολική επίσκεψη, αλλά συγχρόνως με πολύ ουσία, διότι θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε το δρόμο της αγάπης».
Από την πλευρά του ο κ. Σπανουδάκης δήλωσε:
«Ξεκινήσαμε αυτή την συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος και ευχαριστούμε πολύ και τον Μακαριότατο γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να βοηθήσουμε και εμείς στην προσπάθειά του. Δεν θα είναι η μόνη. Είναι η πρώτη συνεργασία όπως εκφράστηκε τούτη τη χρονιά. Θα βρούμε κι άλλες ευκαιρίες να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα τώρα που η οικονομική συγκυρία δυσκολεύει μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους άστεγους και τους άνεργους, αλλά και όσους δεν έχουν δυνατότητα να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Είναι πολύ συγκινητικό που βρισκόμαστε εδώ σήμερα μαζί με τον Μακαριότατο. Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και πάλι ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να το κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου