www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Άνοιξη στην πόλη! 10 χρόνια Μουσικό Γυμνάσιο Λαμίας


Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δέκα χρόνων λειτουργίας του διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων επιστημονικού, μουσικού και ευρύτερα καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος (Απρίλιος – Μάιος 2011). Στόχος είναι αφενός η έκφραση όλων των μαθητών μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης και αφετέρου η προσφορά ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αγκαλιάζει και στηρίζει όλες τις παραγωγές των παιδιών με άμεση και ενεργή συμμετοχή. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία της πόλης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Δευτέρα 11/4/2011:

«Στάλες Μουσικής – Γλυκές Αναμνήσεις ». Μουσική βραδιά από το ρεμπέτικο σύνολο, το σύνολο των λαούτων και τη χορευτική ομάδα του ΜΣΛ. Β’ Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ (1ο ΕΠΑΛ), ώρα: 20:30 Τρίτη 12/4/2011:

Μουσικοθεατρική παράσταση «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Συμμετέχουν οι μαθητές των συνόλων της παραδοσιακής χορωδίας, του βυζαντινού χορού και του πολυφωνικού Ηπείρου, οργανικά σύνολα παραδοσιακής μουσικής και τα παιδιά των δημοτικών σχολείων που παρακολουθούν το πρόγραμμα των προπαρασκευαστικών του ΜΣΛ . Β’ Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ (1ο ΕΠΑΛ) , ώρα: 20:30.


Πέμπτη 5/5/2011:

Ροκ Συναυλία από τα σύνολα σύγχρονης μουσικής του ΜΣΛ. Συμμετέχουν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων που παρακολουθούν το πρόγραμμα των προπαρασκευαστικών του ΜΣΛ . Πλατεία καράβι, ώρα: 20:30

Παρασκευή 6/5/2011:

Διάλεξη του καθηγητή φυσικής του ΜΣΛ Γιώργου Πανταζή με αφορμή την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο 6ο Φεστιβάλ του Ευρωπαϊκού προγράμματος « Οι φυσικές επιστήμες στο προσκήνιο – Ευρώπη» (Κοπεγχάγη Άνοιξη 2011). Η εργασία του αφορά την έννοια της μηχανής, των μετατροπών, της διατήρησης και της υποβάθμισης ενέργειας. Θέτει προβληματισμούς για την ορθολογική χρήση των πηγών ενέργειας και το ενεργειακό μέλλον της ανθρωπότητας.

Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, ώρα: 18:00. Παρουσίαση του προγράμματος συμμετοχής του ΜΣΛ στο πρόγραμμα e- twinning με σχολείο της Δανίας και συναυλία από τους μαθητές των τάξεων της γερμανικής γλώσσας και το σύνολο πνευστών του ΜΣΛ.

Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, ώρα: 19:00. Συναυλία του λαϊκού συνόλου του ΜΣΛ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων ώρα: 20:30.


Σάββατο 7/5/2011:

Συναυλία Μουσικής Δωματίου από τα σύνολα φλάουτου, κιθάρας και την ευρωπαϊκή ορχήστρα Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, ώρα: 19:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου