www.endelfoisonline.gr

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην ΦΩΚΙΔΑ



Οι δυνάμεις της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη μάχη για την ανάδειξη και προώθηση λύσεων στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα της Περιφέρειας

Με ιδιαίτερα επιτυχείς συναντήσεις με τους φορείς της Φωκίδας ολοκληρώθηκε η περιοδεία αντιπροσωπείας του Συνασπισμού αποτελούμενη από την Ηρώ Διώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παναγιώτη Ρήγα μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, τον Άκη Κοϊβαρη γραμματέα του Συνασπισμού Φωκίδας και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της ΡΙΖΟΣΕ Χρήστο Σεργουνιώτη. Oι συναντήσεις της αντιπροσωπείας είχαν ως εξής:
Στο Νοσοκομείο Άμφισσας
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων στο Νοσοκομείο με την Επιστημονική Επιτροπή και το συνδικαλιστικό όργανο των Νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων, σημειώθηκαν ιδιαίτερα :
α) Το οξυμένο θέμα των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο, στα Κ.Υ, και τα αγροτικά ιατρεία με αποτέλεσμα το νοσοκομείο που βρίσκεται σε εικοσιτετράωρη εφημερία καθημερινά να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
β) Οι μεγάλες δυσκολίες και δυσχέρειες που επιφέρει η μείωση κατά 40% του φετινού προϋπολογισμού στα αναλώσιμα και η δυσκολία του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.
Στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών
Συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραδοσιακός ελαιώνας της Άμφισσας.
Στην Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση
Το σύνολο των θεμάτων τέθηκαν υπόψη της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας με την Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο Δελφών και Λιδωρικίου όσον αφορά τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που τους αναλογούν, όπου συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα ανάπτυξης της Περιοχής. Η μεγάλη ανεργία. Τα προβλήματα των ΤΕΙ. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα από τη λειτουργία των μεταλλείων. Τα προβλήματα του οδικού δικτύου και της αγροτικής παραγωγής. Οι νέοι που δεν έχουν μέλλον, η μικρή οικοτεχνία που διαλύεται. Η ΒΙΠΕ της Άμφισσας που δεν έχει ενεργοποιηθεί. Η αξιοποίηση της λίμνης του Μόρνου, και η ανάγκη κατασκευής και λειτουργίας αγωγού λυμάτων. Έθεσε επίσης τα θέματα της πορείας του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Φωκίδας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της μίσθωσης στην εταιρία S & B έκτασης στην περιοχή Λαρνάκι Ιτέας».
Η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού δεσμεύθηκε σε πρωτοβουλίες προς την Περιφέρεια, την Βουλή και την Ευρωβουλή.
Σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ μετά την λήξη της περιοδείας η βουλευτής Ηρώ Διώτη και ο Παναγιώτης Ρήγας δήλωσαν:
Ηρώ Διώτη : «...Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση έχει απεργαστεί και εκτελεί ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο διάλυσης της χώρας, το οποίο γυρίζει την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω. Έχουν παραδώσει τη δημόσια Υγεία και Παιδεία χάρισμα στους ιδιώτες, περιστέλλουν κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα που αποκτήθηκαν με πολύχρονες μάχες και διεκδικήσεις, ξεπουλούν εθνικό πλούτο «σε τιμή ευκαιρίας», ενώ παράλληλα, με την πλήρη απαξίωση και κατάρρευση της αγροτικής παραγωγής και την εξαθλίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχουν απεμπολήσει κάθε ελπίδα κι ευκαιρία για ανάπτυξη της χώρας. Καμία χώρα, άλλωστε, δεν μπορεί να πάει μπροστά, με την κοινωνία ισοπεδωμένη. Η αριστερά οφείλει να δώσει, μαζί με την κοινωνία, τη δική της απάντηση, με μαζικούς αγώνες που θα ανατρέψουν τις κυβερνητικές επιλογές.»
Παναγιώτης Ρήγας : «…Με την λαίλαπα που φέρνει κυρίως απέναντι στο κοινωνικό κράτος το μνημόνιο Νούμερο 4, η ύπαιθρος οδηγείται σε πλήρη κατάρρευση.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι πια μόνο αφερέγγυα ως προς τις προεκλογικές της εξαγγελίες, αλλά και επικίνδυνη πια για τα συμφέροντα της χώρας. Για αυτό και πρέπει να φύγει το συντομότερο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός ένα χρέος έχουν αν θέλουν να υπερασπίσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα τους: την οργάνωση ενωτικών μαζικών αγώνων. Μια ελπιδοφόρα προοπτική για τους ίδιους, την κοινωνία και την χώρα για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με τη δημιουργία ενός μετώπου των δυνάμεων που διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική και τις επιταγές του μνημονίου…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου