www.endelfoisonline.gr

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στις 29 Απριλίου 2011 η Λαμία εορτάζει τα "ΔΙΑΚΕΙΑ"



Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ «ΔΙΑΚΕΙΑ» ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΑΛΑΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ


Στον αγώνα των Ελλήνων, για την αποτίναξη του μακρόχρονου δουλοτικού ζυγού των Τούρκων ξεχωριστή θέση κατέχει η μάχη της Αλαμάνας και ο μαρτυρικός θάνατος του Αθανασίου Διάκου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΙΑΚΕΙΑ» έχουν καθιερωθεί ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Νομό Φθιώτιδας.
Με τον εορτασμό αυτό , η Φθιώτιδα και ολόκληρη η Ρούμελη τιμά τον ήρωα της, Αθανάσιο Διάκο και με περίσσια περηφάνια αποτιεί τον οφειλόμενο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του σ΄αυτόν, στα παλικάρια του και γενικά στην γενιά του ΄21.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Α. ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
1) Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου, την ημέρα της εορτής.
2) Ώρα: 08.00 π.μ. ταυτόχρονη επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακο Κατάστημα και στο Φρούριο της πόλης.
3) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Β. ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
1) Ώρα 09.25 π.μ. – Πέρας προσέλευσης επισήμων
2) Ώρα 09.30 π.μ. – Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό .
Μετά τη δοξολογία, θα ακολουθήσει εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας στον Ιερό Ναό από τον Υπαταίο Καθηγητή και Λογοτέχνη Θεόκτιστο Λαϊνά.
Γ. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα, θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στο Μνημείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα από τους κ.κ.:

· Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης
· Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων
· Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
· Στρατηγό Διοικητή ΜΕΡΥΠ
· Δήμαρχο Λαμιέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου